Отидете към основна версия

7 468 49

САЩ са готови да отговорят на Русия във Венецуела

  • венецуела-
  • русия-
  • сащ-
  • отговор-
  • армия-
  • майк помпео

Мадуро обвинява САЩ за проблемите във Венецуела

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати са готови да отговорят на присъствието на руските военни във Венецуела, заяви американският държавен секретар Майк Помпео. След срещата на външните министри на страните от НАТО Помпео е потвърдил позицията на Съединените щати, че руските военни трябва да напуснат Венецуела.

"Говорихме за това в контекста на други действия на Русия по света - в Украйна, продължаващите злонамерени действия на Русия в Сирия, във Венецуела, в контекста на това какво беше направено в Азовско море. В случая на Венецуела Съединените щати и техният отговор също са готови", посочи американският дипломат, цитиран от БНР.

Междувременно стана ясно, че Съединените щати са поискали следващата сряда да бъде проведено заседание на Съвета за сигурност на ООН за хуманитарната криза във Венецуела. Според доклад на организацията седем милиона души в страната се нуждаят от хуманитарна помощ. Близо 4 милиона страдат от недохранване, включително и над 20 процента от децата под петгодишна възраст.

Президентът Николас Мадуро обвинява САЩ за проблемите във Венецуела. От своя страна провъзгласилия се за временен държавен глава и признат от десетки държави, включително Европейския съюз, Хуан Гуайдо хвърля вината върху Мадуро и правителството на Венецуела. Русия застана зад Мадуро, изпращайки военна помощ на режима му. Армията също е зад социалиста.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини