Last news in Fakti

13 Април, 2019 11:00 3 246 59

Хиперинфлацията във Венецуела ще достигне 10 000 000%

  • венецуела-
  • инфлация-
  • петрол-
  • алехандро вернер-
  • мвф

Производството на петрол може да отчете главозамайващ спад

Хиперинфлацията във Венецуела ще достигне 10  000 000% - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко едно десетилетие. Това е времето, което ще бъде необходимо на Венецуела да се възстанови от дълбоката икономическа криза, която преживява, предупреди директорът на Международния валутен фонд (МВФ) за Латинска Америка Алехандро Вернер в интервю за AFP.

Констатираме по-силен икономически срив, отколкото очаквахме, посочи Вернер. Новите прогнози за Венецуела са, че брутният ѝ вътрешен продукт ще се свие с 25 на сто тази година, хиперинфлацията ще достигне 10 000 000 процента, а безработицата ще нарасне до 44,3 на сто.

Производството на петрол, който е основният ресурс на страната, може да отчете главозамайващ спад до 600 000 барела дневно, лишавайки Венецуела от предимствата от поскъпването на черното злато през последните месеци. Проблемът е хуманитарен, икономическата система е унищожена, има и проблем с производството, търговията със стоки и разбира се със задлъжняването, отбеляза Вернер, който участва в пролетните срещи на МВФ и Световната банка във Вашингтон.

МВФ е бил свидетел в миналото на проблеми от такъв характер, но не на всички едновременно, коментира още директорът на Фонда за Латинска Америка. Според него на Венецуела ще ѝ бъде необходимо десетилетие, за да се възстанови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    50 40 Отговор
    Откъдето мине комунизма после и трева не никне.

    Коментиран от #41, #44

  • 2 Луд

    43 10 Отговор
    Преживяхме го И това.И те ще го преживеят.
  • 3 инспектора

    42 17 Отговор
    Въх, верно ли, щом МВФ го казва ми тогава дайте го нефта на хамериканските "експерти" и те ще "оправят" страната нЪл затова драпат и искат да свалят Мадуро ще има даже и тоалетна хартия по магазините ! Я вижте как "оправиха" положението в Либия, Ирак, Сирия, Афганистан да не ги изброявам много са !
  • 4 Жоро

    42 30 Отговор
    Където стъпи американската демокрация държавността изчезва и населението умира.

    Коментиран от #26

  • 5 Borislav Popov

    27 37 Отговор
    В съседния раздел има статия за Судан, където Комсомолская правда уж се чуди и пита - Как да доведеш богата на ресурси държава до икономически крах ? Е, гаси лицемерите ! А за Венецуела защо не задават подобен въпрос, защото именно путино-мадуровата шайка разграби и опустоши Венецуела ?!
  • 6 равносметка

    26 28 Отговор
    Мдаа ,това е крайният резултат от коктейла социализъм/комунизъм и популизъм ,с който Мдуро и предшественика му Чавес "гощаваха" венецуелците повече от двадесет години. Да им е честито (и на на нови избори - пак да гласуват за Мадуро).

    Коментиран от #40

  • 7 СССРБарета

    31 17 Отговор
    Някой вярва ли на пропагандата от Международния валутен фонд и световната банка които пряко се контролират от Вашингтон?

    Коментиран от #23

  • 8 Дедо ви

    21 6 Отговор
    Ха, точно това очаква и очакващите С400 наши съседи.
  • 9 Тошко

    26 7 Отговор
    Какво лошо има в това да си безработен? когато бях безработен имах страшно много свободно време! Бях в добро настроение и винаги се бях наспал! Виждах света позитивно! Сега когато от доста време работя и се скапвам все не ми стига! Работя повече и повече Имам достатъчно но все не ми стига! Изобщо не обръщам внимание на природата навремето живея в един тунел!

    Коментиран от #42

  • 10 се едно

    14 3 Отговор
    Няма логика ако мадуро иска да управлява да разграбва и да опустошава а също и за режима му защото това по скоро се обръща срещу него по скоро ограничаване на пазара на венецуела от щатите и техните съюзници а и забраната на стоки за венецуелци
  • 11 Тошко

    28 10 Отговор
    Преди да дойде Уго Чавес краварника контролираше венецуелската икономика! Ако беше толкова добре Защо тогава венецуелците ги изритаха мръсните долни кравари?

    Коментиран от #14

  • 12 По-голям българин

    29 11 Отговор
    Вчера Сергей Лавров го каза! САЩ вече не могат да се конкурират честно! Ако икономиката на Венецуела бъде оставена да се развива свободно така както трябва да бъде митовете на краварите за лошото управление на социалното правителство ще бъдат разбити! Именно затова трябва да прибягват до нечестни Методи!

    Коментиран от #24

  • 13 адаша Костов

    12 22 Отговор
    Какво още чакат,че не го махат този Жан Виденов,не знам??!!
  • 14 Наблюдател

    15 22 Отговор

    До коментар #11 от "Тошко":

    Неграмотните ушанки, понеже все американците им са виновни за нещо не знаят, че преди Мадуро беше откачалката Чавес. И, че сегашното положение на Венецуела е вследствие на дружбата с Русия, която няма интерес най-богатата на петрол държава да и бъде конкурент.
  • 15 Анти седераст

    9 5 Отговор
    Хаха... Западът е Северна Корея с Ротшилди. Вярваме им.

    Коментиран от #17

  • 16 да ве

    20 6 Отговор
    Венецуела е един пример само един.От Чавес та досега ами ако страната просъществува и без неолибералната "помощ" М ?Ако страната се развива и без "помощ" от МВФ и от други "помощи" отвън М тогава ? Нали и други страни ще тръгнат и те да се развиват но без ТЯХНАТА "помощ " е тогава накъде отива модела ИМ накъде отива световния им "ред " !!!???
  • 17 НКВД

    16 18 Отговор

    До коментар #15 от "Анти седераст":

    Скоро и в Русия 10 000% инфлация!
  • 18 месара

    8 6 Отговор
    абе да живее комунизма 🤣

    Коментиран от #20

  • 19 Мадуро

    12 2 Отговор
    Всичко е под контрол.......
  • 20 Лейди Гага с пържола на глава

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "месара":

    Да живее!!
  • 21 Хасан

    17 3 Отговор
    Нищо ново под слънцето ..”белия човек”иска пак латините да са му колония и да му дадат каквото имат ..тоя път не с оръжие ами с разно валутни манипулации,пропаганда,икономимески доклади...Мадуро ако им даде на петрола ,златото ,ще им бъде пръв приятел въпреки идейното различие

    Коментиран от #22

  • 22 Хасан

    23 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Като пример САрабия ...няма демокрация,няма права на жените ,убиват журналисти но са пръв приятел на Запада ..освен петрол какво изнасят ??нищо...
  • 23 гост

    14 11 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБарета":

    Никой не отрича реалността ,дори и венецуелците,а дори и руснаците.Единствените дето не вярват за това русоробите
  • 24 гостгост

    15 19 Отговор

    До коментар #12 от "По-голям българин":

    Когато си нокаутиран ,започваш да се оправдаваш като аутиста Лавров и ,че винаги другия бил нечестен.Да ама е невъзможно Венецуела да е добре с диктатор начело и комунистически режим.Няма такава държава ,която да има възход.Още повече ,че и Венецуела в момента разчита само на петрола като начин на спасение,а това нещо води до инфлация дори и държавата ти да е добре.
  • 25 гостгост

    13 16 Отговор
    Венецуела просто се превърна в същата разбита дупка като Русия,но то дружбата с нисшите същества води до едно и също положение.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НКВД

    15 10 Отговор

    До коментар #26 от "Насран русофил":

    Южна Корея? В Южна Корея води ли се война? Какво ФРГ руснаците бутнаха ли Западна Германия из основи както бутнаха Източна? Каква Западна Европа? Източна Европа имаше ли колонии от които да смуче? Много дрънкаш слуга? Цяла Южна Америка е мизерия заради европейските коллонизатори!

    Коментиран от #28, #34

  • 28 Borislav Popov

    13 13 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    Имаше война в Корея. Имаше война и Европа. Германия беше опустошена. Буквално. Сега е на 1000 год. пред един от победителите - рушийка. И се наложи да налее няколко милиарда марки в ГФР, за да изравнят стандарта. Ама още си личи разликата между западна и източна Германия. С Южна и Северна Корея положението е същото. В Южна Америка мизерия е само във Венецуела.

    Коментиран от #33, #43, #45

  • 29 НКВД

    10 14 Отговор
    Защо вече 30 години капитализъм не ви индустрялизират западняците България? Да ви отворят рабитни места (инвестират) и да ви пкащат както плащат в техните държаваи? Защо византийците пкащат на бг. шивачките по 500 лв. запалата а не по 2000=1000€? Защо немските вериги продават по скъпа храна на българите от колкото в Германия? Ако не бяха комунистите 1944г.щяхте да си бъде както сега винаги втора ръка!

    Коментиран от #32

  • 30 Batushka

    9 2 Отговор
    Всички са милиардери....а някой не могат да си преброят парите...толкова са много...
  • 31 Петко Киряков

    11 14 Отговор
    Откъдето мине демокрацията сее разруха и бедност .Само комунистическата идеология ще промени света,Свобода равенство и братство.Горе главите Мадуро не се предавай като нашите продажни български политици за собствена облага.
  • 32 Преброяване на бесните язовци

    11 10 Отговор

    До коментар #29 от "НКВД":

    Защото в България няма капитализъм. Има капитализъм по руски. Сега стана ли ти ясно, Язовче???

    Коментиран от #35

  • 33 НКВД

    4 8 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Дибре саскрадените пари от евреите където след 1945г.хи наляха в индустрията на ФРГ! Ще чакш да бяха добре иначе, що не бяха добре след като загубиха ПСВ? Щото тогава не откраднаха пари и злато!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ПУМА БОЕЦА

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Преброяване на бесните язовци":

    Еми направете си го бе пут*** майна!
  • 36 НКВД

    4 10 Отговор

    До коментар #34 от "Голем смях":

    Ааа бъркам ли се подлого? толкова си и ходил!
  • 37 Бивш канадец

    8 7 Отговор
    Ако на пиндосите толкова им е грижа Венецуела и народа и, просто са отблокират сметките им в американските банки и да свалят санкциите. Което впрочем е и причината за бесите в тази държава.
    Пък и няма как в цял свят да управляват само удобни на краварите правителства, все повече държави искат да вървят по свой път, а не по наложен им такъв от "великите демократи"!
  • 38 Хасан

    11 4 Отговор
    Колумбия,Перу,Гватемала ,Мексико са много ”проспериращи” и затова отиват в Сащ да търсят препитание
  • 39 Хасан

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "Голем смях":

    Не че съм фен на руснака ама ,не съм чул за немски сателити,космически програми,самолети,атомни централи...

    Коментиран от #47

  • 40 ЗайоБайо

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "равносметка":

    а как беше преди чавес?
  • 41 Барчо

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    И къде видя комунизъм, бе отворения??? Само дай да сонасереме!!! А че ръсиш думи без какъвто и да е смисъл, няма значение. Трябва да ти спрат центовете, че нещо не можеш да ги заслужиш.
  • 42 Барчо

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тошко":

    Тоше, много добра мисъл. И знаеш ли, че точно когато не работя за никой, имам много повече пари. И естествено свободно време. Живота е прекрасен. Няколко пъти се пробвах да работя за някой и започвам да си броя стотинките. Така че си абсолютно прав. Нищо страшно в безработицата няма. Стига обаче да може човек да прави по някоя врътка, защото и без кинти не става. Справка Остап Бендер.
  • 43 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Меркел в коя Германия е родена??? ГДР или ГФР? И не само това, но и в коя от двете е учила? Въпрос за 5 лв.

    Коментиран от #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Голем смях

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Още през първите години Зап.Германия наля в Източна не няколко ,а 100 млрд. марки.
  • 46 Барчо

    8 4 Отговор
    За голямо съжаление цялата световна банкова система е подчинена на обора и се работи в доларови разплащания. Венецуела е един чудесен пример как банковата система може да фалира за нула време една държава. Стига да реши. Ту няма нищо общо нито капитализъм, нито комунизъм. Това е все едно със стартерния ключ да изключиш двигателя на един автомобил. Двигателя е там и има и ток и гориво, но е спрян. Няма как да се оправдава тази крах с Мадуро, комунизъм или някаква подобна глупост. Това е държавата с едни от най-големите световни залежи, по-големи от тези на Саудитска арабия. Държавата създала ОПЕК.
  • 47 Голем смях

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Явно не си много умен ,за да напишеш подобна простотия.Основите и на американската и на съветската ракетна и космеческа програма са поставени от германски учени ,работили за Хитлер.Съветската автомобилна и машиностроителна промишленост се развива също от германци след ВСВ.И когато немците са имали автомобили и самолети ,руснаците още са били в землянки.И дали най-развитите технически нации Япония и Германия не могат да изстрелят сателит щом нещастните руснаци могат.Могат,но просто нямат пари за фукария,а за достоен живот на населението си.

    Коментиран от #52, #53

  • 48 росийская педерация

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    Абе той и Сталин не е руснак,но изби 40 млн. совецки граждани-предимно ватенки.
  • 49 пак ли

    4 1 Отговор
    Какво ново, високо постижение на американските учени !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 onq s konq

    4 3 Отговор
    Някой СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ че Масуро е пътник,
  • 52 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Голем смях":

    Казвам ти не съм фен на руснака ,но все пак немеца може да прави количка или сокоизстисвачка ,но уж ”гладния ” руснака може да поддържа космическа програма ...никой няма претенции към Германия ,но навремето Маргарет Тачър каза че не може природните богатсва на Русия да принадлежат само на руския народ
  • 53 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Голем смях":

    Има нещо което не мога да разбера ..ако си българин защо искаш богатия Запад да бъде още по богат за сметка на някой народ ...защо трябва Сащ да управлява и да се разпорежда с целия свят??защо всички трябва да се лишим и да обеднеем Сащ да бъде отново велика ?

    Коментиран от #56, #57

  • 54 времето ще покаже

    5 0 Отговор
    а при нас минаха няколко и що пак се краде и влачи но на гърба на народа ех той си е виновен.
  • 55 ПЕНКО

    3 6 Отговор
    НЯМА ПРИЧИНА НАРОДЪТ НА САЩ ДА НЕ Е ВЕЛИКО-ВЕЛИК !!! ГМО.; ПЪРВИ ИЗПОЛЗВАЛИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ - ЦЕЛИЯТ СВЕТОВЕН ПЕТРОЛ Е В ДОЛАРИ ; 120 МИЛИОНА ИЗБИТИ ИНДИАНЦИ ; ХОЛИВУД Е МЕКАТА НА РАЗВЛЕЧЕНИЕТО НИ...ЗАЩО НАРОДИТЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ НА "РОБСТВОТО" - ОТДАЙТЕ МУ СЕ И ЩЕ БЪДЕТЕ "ЗАДОВОЛЯВАНИ" И МАЛКО ЕКСПЛОАТИРАНИ ...АМА МАЛКО !!!!
  • 56 Голем смях

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Не си спомням да съм написал нещо от твърденията ти,а САЩ никога не са преставали да бъдат велики.Просто е заложено при създаването им и в Декларацията за независимост.Не случайно е създаден от стотици народи,които гордо носят името американци.Не случайно Американската мечта е била и остава блян за милиони хора по света.Не случайно в момента стотици хиляди напират през Мексико към САЩ.Те навярно не мислят ,че САЩ са терористи и искат да владеят народите.
  • 57 Голем смях

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Ще ти разкажа една история накратко .В края на 18 век,кораб плаващ под флага на новата държава САЩ е задържан от сарацините на пашата на Триполи в Средиземно море.Не бил чувал за такава държава,на трябвало да плащат данък за да могат да пътуват свободно.Американците не можели да проумеят как европейските държави плащат данък на един дивак и след година се връщат с една ескадра и разрушават Триполи .Хващат пашата за ушите и му показват американския флаг ,за да го запомни добре.А тъпите европейци ,за да не си нарушават спокойствието му давали всяка година пари,оръдия,барут,въжета,гюлета и каквото си поиска.Ето това е разликата с Америка.Достойнството се защитава по целия свят и никога не оставят свой поданик в калта.
  • 58 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    МАДУРО Е ДИКТАТОР - ГОВНАЙДО Е ЛАЙНАТОР !!!
  • 59 zzdravkozarkov7

    0 0 Отговор
    ПРИ ВСИЧКИЯ ТОЯ НЕФТ, МИСЛЯ ЧЕ ИМА НЯКОЙ КОЙТО Е НАИСТИНА ЛУД