Отидете към основна версия

4 725 12

Сърбия открива модерна магистрала към Северна Македония

  • сърбия-
  • александър вучич

Тунелите „Предеяне“ и „Манайле“ са построени от „Евро Алианс Тунели“ АД, българска компания с над 25-годишен опит в бранша

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лично президентът Александър Вучич, представители на сръбското правителство, представители на Коридори Сърбия и официални лица ще открият южният участък на Коридор 10 – от Грделица до Владичин Хан, Република Сърбия. Това ще се случи на 18.05.2018 г. от 19:00 часа.

Трасето е последната част от автомагистрала Е75 от Ниш до границата със Северна Македония, като тунели „Предеяне“ и „Манайле“ са построени от „Евро Алианс Тунели“ АД, българска компания с повече от 25-годишен опит в тунелното строителство.

Тунел „Манайле“ (лот 3) е най-голямата пътна тръба в Сърбия. Общата дължина на тунела е 3608 м. Изградени са по нов австрийски тунелен метод с осем напречни връзки (байпаса), които покриват най-високите стандарти за безопасност.

Едновременно с това пpиключи и работата по лот 4 - тунел „Предеяне“, който е с дължинa нa двeтe тpъби 1946 м. С това цялостната работа по автомагистралата до границата със Северна Македония приключва.

Както подчертава агенция Танюг, трафикът към Северна Македония и Гърция ще бъде възможен по магистралата за туристическия сезон.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: