Last news in Fakti

17 Май, 2019 10:20 4 716 12

Сърбия открива модерна магистрала към Северна Македония

  • сърбия-
  • александър вучич

Тунелите „Предеяне“ и „Манайле“ са построени от „Евро Алианс Тунели“ АД, българска компания с над 25-годишен опит в бранша

Сърбия открива модерна магистрала към Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лично президентът Александър Вучич, представители на сръбското правителство, представители на Коридори Сърбия и официални лица ще открият южният участък на Коридор 10 – от Грделица до Владичин Хан, Република Сърбия. Това ще се случи на 18.05.2018 г. от 19:00 часа.

Трасето е последната част от автомагистрала Е75 от Ниш до границата със Северна Македония, като тунели „Предеяне“ и „Манайле“ са построени от „Евро Алианс Тунели“ АД, българска компания с повече от 25-годишен опит в тунелното строителство.

Тунел „Манайле“ (лот 3) е най-голямата пътна тръба в Сърбия. Общата дължина на тунела е 3608 м. Изградени са по нов австрийски тунелен метод с осем напречни връзки (байпаса), които покриват най-високите стандарти за безопасност.

Едновременно с това пpиключи и работата по лот 4 - тунел „Предеяне“, който е с дължинa нa двeтe тpъби 1946 м. С това цялостната работа по автомагистралата до границата със Северна Македония приключва.

Както подчертава агенция Танюг, трафикът към Северна Македония и Гърция ще бъде възможен по магистралата за туристическия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    4 12 Отговор
    Построени за да се ремонтират скоро...честито ви магистрали братя сърби / б.борисоф/
  • 2 outlander

    11 7 Отговор
    И Сърбия ударно се готви за прием в НАТО и ЕС. Ботоксовия монголоид, с платформите, вече е сложил памперса, русофилистиците да вземат и те пример от него. Да не повтарям!
  • 3 Цената

    16 4 Отговор
    Аз я прочита така статията: Взели сме пари, за да дадем Македония на Сърбия. Вместо да я привличаме към България ... ние сме я продали на цена на киломентър на магистрала на друга държава. Логиката е веднъж... пътеката на отчитане е ясна накъде сочи.

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Томавзелев

    10 2 Отговор
    Те затова зелените боклуци спъваха Струма по-толкова истеричен начин. А като се каже че някоя българск а фирма или център, или институт, е Евро, Балканско и прочие значи не са точно такива.
  • 5 Kcaniba

    3 2 Отговор
    А в южната, боко и сие, зеха едни пари... ах да, и турците си построиха един път, та да одят по бързо за байряма от нимско...
  • 6 бббббб

    18 4 Отговор
    Напишете колко струва строежа на магистралата и колко км. е дълга,за колко години е построена .Да съпоставим с хвалбите на Тиквата , какво е направил .

    Коментиран от #7

  • 7 СссереМ

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "бббббб":

    Строи се повече от 15 години,те от Ниш до Градина я правиха повече от 10 (80 км),а Ниш Белград е станал като изорана нива,скоро минавал ли си от там?

    Коментиран от #8

  • 8 СссереМ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Около 120 км. е от Ниш до макетата,няма да е кой знае колко повече.
  • 9 Abv

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Цената":

    Интересно, какъв ще бъде коментара ти ,като след няколко месеца ще открият магистралата до България
  • 10 Бучич

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Цената":

    Не ги тачеш нещата.Магистралата до Гевгелия бе спряна до Демир Капия.Поради лошата политика на Мк спрямо Грция и обратно.Миналата година АМ СМОКВИЦА бе официялно пусната в деижение.Строят се Патарини .От Скопйе до Солун се стига за 50мин.Понеже мн сърби почиват на Егейско море и са съюзници с гърците, построиха си магистрала, от която полза ще имат всички .Такива Борисови фрази си ги пази за вкъщи.Нищо общо няма това че Мк ще дават на Срб

    Коментиран от #11

  • 11 Еда

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бучич":

    Е да де, от твоя коментар излиза, че сърбите и гърците са се разбрали да си я поделят .... А вие не разбрахте ли, че никъде по света не се строят магистрали за да пътуват хората на почивка :) Строят се магистрали, които да се ползват ежедневно за да се увеличава стокообменна в дадена посока. Аз имам 20 дни в годината отпуск и ходя на 2 почивки максимум, за чий ми е да се строят магистрали, които вскеи човек може да ползва 2 пъти в годината ) Замисляйте се малко преди да кажеш, че заради летовници някой е постройл магистрала за ужасно много пари )
  • 12 Евгени

    0 0 Отговор
    Добра новина за кюстендилци пътуващи за Западна Европа през Владичин хан(Сърбия). Дотам е само 110 км от Кюстендил!
Новини по държави: