Отидете към основна версия

4 192 40

Мъж уби 12 души във Вирджиния бийч

  • сащ-
  • вирджиния-
  • стрелба-
  • убити-
  • общинар

Убиецът е дългогодишен служител на общината

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Въоръжен мъж е открил стрелба в петък вечерта в сградата на общината в курортния град Вирджиния Бийч, щата Вирджиния. Нападателят е мъртъв. „Заподозреният е влязъл в престрелка с полицаите и бил ранен. Полицаите направиха това, което бяха длъжни да направят - оказали са му първа помощ и са го евакуирали от сградата. Впоследствие той е починал от раните си”, каза началникът на полицията във Вирджиния Бийч Джеймс Сервера.

Убити са 12 души. Властите са откривали жертви на всеки един от трите етажа на сградата. Една от жертвите се е намирал в паркиран пред сградата автомобил.

Името на стрелеца е известно, но властите все още не го съобщават, тъй като роднините на жертвите не са уведомени. Само се знае, че общински служител с дълъг трудов стаж е открил стрелба по своите колеги. Престрелката е продължила дълго, уточняват от полицията. Заподозреният е бил въоръжен с пистолет 45-ти калибър със заглушител и е стрелял безразборно по жертвите.

Сградата, в която е станало нападението, е място, където се приемат плащания за комунални и други услуги.

Стрелбата във Вирджиния е с най-много жертви при насилие с огнестрелно оръжие на работното място в САЩ от февруари тази година. Тогава работник във фабрика застреля петима свои колеги в Орора, Илинойс, малко след като бил уволнен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини