Отидете към основна версия

5 336 13

Най-скъпата картина в света е окачена в...

  • спасителят на света-
  • леонардо да винчи

"Спасителят на света" на Леонардо да Винчи е окачена на стена в яхтата на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Най-скъпата картина на планетата, "Спасителят на света" на Леонардо да Винчи, е окачена на стената в яхтата на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, съобщава Франс прес.

Шедьовърът беше продаден на търг през 2017 година за сумата от 450 милиона долара. Агенциите цитират информация на портала Артнет. Картината на Леонардо е окачена в яхтата "Сирин", принадлежаща на саудитския престолонаследник. Тя ще украсява плавателния съд, докато не бъде построен културният център в района на Ел-Ула в провинция Ел-Мадина, където ще бъде изложен шедьовърът.

По данни на агенция Блумбърг напоследък яхтата на принц Мохамед бин Салман се намира в района на египетския курорт Шарм ел-Шейх.

Първоначално се предполагаше, че платното "Спасителят на света" ще бъде изложено във филиала на парижкия Лувър в Абу Даби. Но през месец март в. "Ню Йорк таймс" написа, че тези планове са били отменени и че управата на музея в емирството не знае къде се намира платното.

През месец май в. "Телеграф" помести статия, според която експерти от Лувъра се съмняват в авторството на Леонардо при сътворяването на "Спасителят на света".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини