Отидете към основна версия

14 736 36

Северна Корея атакува САЩ

  • северна корея-
  • политика-
  • сащ

Страната настоява за промяна на американската политика

Снимка: Shutterstock

САЩ трябва да се откажат от своята негативна политика към Северна Корея или споразумението от Сингапур може да остане просто празен лист хартия. Това обявиха севернокорейски държавни медии, цитирани от РИА Новости.

През миналата година се постигна споразумение за подобрение на отношенията между Северна Корея и САЩ по време на среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп. В момента обаче изглежда, че двете страни са в задънена улица в преговорите по между си.

Северна Корея настоява за отмяна на санкциите срещу страната. В същото време САЩ настояват за пълно прекратяване на ядрената програма на страната.
„Сега е време САЩ да прекратят враждебната политика срещу Северна Корея. Такава политика няма да помогне срещу нашата страна, която пази своя суверенитет“, се казва държавната агенция на страната.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин обяви, че очаква скоро да бъдат възобновени преговорите със Северна Корея. Съветникът на американския президент Доналд Тръмп Джон Болтън заяви, че са възможни нови преговори на върха.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: