Отидете към основна версия

1 459 20

ЕС обсъжда нови санкции за Венецуела

  • ес-
  • санкции-
  • венецуела

Все още няма консенсус по въпроса

Снимка: Shutterstock

Голям брой европейски държави планират да въведат санкции срещу президента на Венецуела Николас Мадуро и представители на неговата администрация, съобщи France 24.

Евентуални действия биха включвали финансови санкции срещу определени лица, както и забрана да влизат в ЕС. Такова решение обмислят Великобритания, Германия, Франция, Испания и Холандия.

На този етап не е взето окончателно решение. Обмисля се, дали подобно решение няма да се отрази на диалога между венецуелското правителство и опозицията в страната.

Вероятно санкции ще бъдат наложени срещу венецуелския министър на отбраната Владимир Падрино Лопес и министъра на съобщенията и информацията Хорхе Родригес.

За да бъде взето решение за налагане на санкции е нужно съгласието на всички държави от общността. Повечето от страните в ЕС вече признаха опозиционния лидер Хуан Гуайдо за президент на Венецуела.
Все още обаче има такива, които отказват да признаят самообявилия се държавен глава. Вече има информации за опити на Мадуро да преговаря с опозицията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Венецуела: ЕС да не следва САЩ

    Външното министерство на Венецуела призова ЕС да заеме балансирана позиция спрямо страната и да не следва стратегията на САЩ, съобщи РИА Новости. П ...
    20.06.2019
    2 017
    15
  • Русия, Китай и Иран се месят във Венецуела

    Иран се опитва да укрепи Венецуела, заради запасите на страната от уран. Това заяви съветникът по сигурността на американския президент Доналд Тръмп Д ...
    11.06.2019
    3 689
    38
  • Недостиг на лекарства във Венецуела

    Медици протестираха във Венецуела срещу недостига на медикаменти. Лекари, сестри и здравни работници поискаха по-добри условия на труд. Също така се о ...
    11.06.2019
    1 051
    3