Отидете към основна версия

1 400 35

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия - Юни 2019

  • крим-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • година

Санкциите включват забрана за внос на стоки от Крим

Снимка: Shutterstock

Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 23 юни 2020 година действието на санкциите, въведени в отговор на незаконното присъединяване на Крим и Севастопол от Русия, предаде БНР.

Мерките се прилагат спрямо граждани от ЕС и дружества, установени в ЕС. Те са ограничени до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват забрана за внос в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол; инвестиране в Крим или Севастопол, което означава, че нито европейците, нито дружествата, установени в ЕС, могат да купуват недвижими имоти или дружества в Крим.

Освен това европейците не могат да финансират кримски дружества или да предоставят съответните услуги; забраняват се туристически услуги в Крим или Севастопол. Европейски туристически кораби не могат да акостират в пристанища на Кримския полуостров, освен в извънредни случаи; забранява се износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в областта на превозите, далекосъобщенията и енергетиката, и свързани с търсенето, проучването и добива на петрол, газ и минерални ресурси.

По силата на ограниченията не трябва да се предоставят техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези области, се посочва в съобщението на Съвета на ЕС. От март 2014 г. насам ЕС постепенно налага ограничителни мерки срещу Русия в отговор на умишлената дестабилизация на Украйна, включително и санкциите, подновени днес.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Ето го условието, за да свалят санкциите срещу Русия

    Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че санкциите срещу Русия могат да бъдат свалени само при едно условие – да бъде възстановен териториа ...
    18.06.2019
    15 944
    89
  • Путин, Крим е украински

    Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че при евентуална среща с руския си колега Владимир Путин на първо място ще повдигне въпроса за Донба ...
    18.06.2019
    15 384
    48
Новини по държави: