Отидете към основна версия

4 352 24

Турската армия заплаши либийски командир

  • либия-
  • турция-
  • заплаха-
  • халифа хафтар-
  • дрон

Турски граждани бяха похитени в Либия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Силите на либийския военен командир Халифа Хафтар ще станат наша военна мишена, ако незабавно не бъдат освободени шестимата пленени турски граждани. Това обяви турското външно министерство, цитирано от „Дейли Сабах“.

„Задържането на шестима турски граждани от незаконната милиция на Хафтар е акт на пиратство. Очакваме нашите граждани да бъдат освободени незабавно“, се казва в изявление на външното ведомство в Анкара.

Турското посолство в Триполи призова гражданите на страната да стоят далеч от зоните на конфликт в Либия, в които бунтовнически фракции се сражават срещу правителствените сили. ООН призова враждуващите страни в африканската държава да прекратят боевете помежду си.

Войските на маршал Халифа Хафтар искат да превземат Триполи и седмици наред се водят ожесточени сражения. Силите на Халифа Хафтар обявиха, че са унищожили турски дрон на летището в Триполи. Анкара е един от главните поддръжници на правителството. След свалянето от власт на Муамар Кадафи с военна сила през пролетта на 2011 година Либия е обхваната от хаос.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини