Отидете към основна версия

5 446 65

САЩ се страхуват от военната мощ на Иран

  • иран-
  • преговори-
  • сащ

Ирнаците настояват за отмяна на санкциите преди провеждането на преговори

Снимка: БГНЕС/EPA

Иран е готов да води преговори, само ако САЩ отменят санкциите си срещу страната. Това заяви иранският министър на разузнаването Махмуд Али, цитиран от ИРНА.

САЩ започнаха с налагането на санкции, след като се изтеглиха от споразумението за иранската ядрена програма. През миналия месец ирански военни свалиха американси военен дрон, за който се смята, че е навлязъл в тяхното въздушно рпостранство.

„Можем да започнем преговори, само ако САЩ отменят наложените от тях санкции и нашия върховен лидер Али Хаменей даде разрешение за това. Американците се страхуват от нашата военна мощ.

За това и те отмениха решението си да нападнат Иран. Ако искат преговори ще трябва да покажат, че са готови за такива“, заяви Али.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени удари срещу ирански военни обекти, които трябваше да се отговор за сваления дрон.

Американски представители вече заявиха, че са отворени за преговори, но без Иран да поставя предварителни условия за такива.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Иран готов да задържи британски танкер

    Иран обяви, че е в готовност да задържи британски петролен танкер, ако не бъде освободен танкера на страната, задържан от кралски морски пехотинци, съ ...
    05.07.2019
    3 907
    28
  • Турция ще сдобрява САЩ и Иран

    Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е склонен да посредничи между САЩ и Иран за намаляване на напрежението във връзка с иранската ядрена прогр ...
    04.07.2019
    3 347
    47
  • Тръмп: Внимавай със заплахите, Иран!

    Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че има риск заплахите на Иран да се обърнат срещу ислямската република, предаде Франс прес. Става ...
    04.07.2019
    4 504
    16