Отидете към основна версия

3 479 23

САЩ и Япония ще прихващат по нов начин ракетите на Северна Корея

  • япония-
  • сащ-
  • северна корея-
  • ракети-
  • прихващане
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на отбраната на Япония съвместно със САЩ планират да разработят начин за прехващане на новите севернокорейски ракети. Причината е, че последните могат да достигнат японска територия и летят по трудна за прехващане траектория, съобщи японската обществена телевизия.

До идеята министерството на отбраната на Япония е достигнало след анализ на проведените наскоро ракетни изпитания от КНДР. Японците са стигнали до извода, че новите севернокорейски ракети летят относително ниско, От своя страна, на свой ред, може да затрудни прехващането им, поради което министерството планира да работи в тясно сътрудничество със САЩ по средства за противодействие на новата потенциална заплаха за националната си сигурност.

На 25 юли Комитетът на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили съобщи, че страната е изстреляла в източна посока две ракети с малък обсег, които паднали в Японско море. Едната от ракетите е прелетяла около 690 км, а другата - 430 км.

По информация на агенция КЦТА севернокорейският лидер е заявил, че „опитите на ново тактическо оръжие е настоятелно предупреждение към южнокорейските милитаристи, които разполагат модерно въоръжение на територията на Южна Корея и извършват военни учения".

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: