Отидете към основна версия

34 961 100

Великобритания: Русия има невидими подводници

  • подводница-
  • русия-
  • великобритания-
  • невидима-
  • вършавянка

В Лондон са притеснени

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските подводници от проекта 636 "Вършавянка" могат да оперират в териториалните води на Обединеното кралство, като остават невидими за британския флот. За това предупреждава в. "Дейли Телеграф". Медията се позовава на източници от британските въоръжени сили.

Новите руски подводници с ниско ниво на шум представляват предполагаема заплаха за сигурността на Великобритания, следвайки движението на британския флот в Северния Атлантически океан. Тези руски подводници са важен аргумент в полза на увеличаване на финансирането за Кралския флот.

"Дейли телеграф" цитира и откъси от първата публична реч на ръководителя на британския флот Тони Ръдакин, който говори за нарастващата опасност от междудържавни конфликти в света и обеща да засили британските отбранителни способности в Северния Атлантически океан, за да осигури "по-голяма свобода на маневриране към ядреното възпиране".

Руското посолство във Великобритания неведнъж отбелязва, че британските политици и военни плашат населението на страната със заплахи, за които се твърди, че имат за цел увеличаване на бюджета за отбрана на страната, пише News.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: