Отидете към основна версия

11 053 28

Германия с условие към бежанците

  • бежанци-
  • германия-
  • депортация-
  • условия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия възнамерява да лиши от статута „бежанец” тези чужди лица, които редовно посещават родината си. „Някои от бежанците, като например сирийците, които редовно ходят на почивка в Сирия, не може да се каже, че са преследвани в родината си. Подобни лица трябва да бъдат лишавани от статут на бежанци”, каза министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер в интервю за вестник Bild am Sonntag. Министерството ще преразглежда статута на всеки чужденец, ако разбере, че той е посещавал родината си след като вече има статут на бежанец.

Зеехофер напомни, че все някога на всички сирийски бежанци ще им се наложи да се върнат в родината. „Когато ситуацията го позволи, ние ще извършим депортацията”, каза министърът.

Заявлението беше направено след като в германските медии се появи репортаж за това как в Германия туристически агенции предлагат пътувания до Сирия.

Близо 166 000 чужденци са поискали убежище във ФРГ през 2018 г. За сравнение, през 2017-а техният брой е бил 198 000 души. През пиковата за бежанците година – 2015-а в Германия са пристигнали 890 000 чужденци, които са поискали убежище.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: