Отидете към основна версия

1 128 3

Холивудска звезда: Океаните имат нужда от нас

  • хавиер бардем-
  • грийнпийс-
  • океан-
  • замърсяване

Океаните ни са пред катастрофа и ние всички сме отчасти отговорни за това, продължи Хавиер Бардем

Снимки: БГНЕС/ЕРА

"Океаните имат нужда от нас", заяви от трибуната на ООН испанският актьор Хавиер Бардем и отправи призив за сключване на международен договор за защита на океаните на Земята, предаде Франс прес.

Бардем, който е ревностен защитник на природата, участва в кампания на екологичната организация "Грийнпийс" за създаване на световна мрежа от защитени морски територии, в които да се възстанови подводният живот.

"Океаните ни са пред катастрофа и ние всички сме отчасти отговорни за това", продължи актьорът и призова световната организация да действа сега и веднага.

"Океаните ни принадлежат и бъдещето им днес е във вашите ръце", каза Бардем преди предпремиерната прожекция на филм за неговата експедиция в Антарктика с "Грийнпийс" миналата година.

Той изрази съжаление за решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Тревога! Да спасим океаните

    От 5 до 12 милиона тона пластмасови отпадъци попадат годишно в световния океан. Върху състоянието на екосистемата влияние оказва и глобалната промяна ...
    08.06.2019
    5 127
    5
  • Мръсният въздух убива

    Замърсяването на въздуха, причинено до голяма степен от изгарянето на изкопаемите горива, съкращава в глобален план продължителността на живота средно ...
    20.11.2018
    1 248
    7