Отидете към основна версия

2 438 4

Потоп отнесе Мадрид (ВИДЕО)

  • мадрид-
  • наводнение-
  • дъжд-
  • буря

Пожарникарите в района на испанската столица и околностите ѝ са се намесили 152 пъти

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тази сутрин метрото и пътищата в Мадрид и околностите му продължават да са засегнати от силните наводнения, които снощи заляха улиците и предизвикаха 150 намеси на пожарникарите, предаде Франс прес.

В най-засегнатия град Арганда дел Рей местните медии показват улици, заляти от кални потоци, по които се носят коли и мебели.

"Няма пострадали, а намесите бяха относително дребни за буря с подобни мащаби: махане на клони от пътища, наводнения в гаражи, подземия или търговски обекти", каза говорител на спасителните служби на Мадрид.

Пожарникарите в района са се намесили 152 пъти вчера.

Четири опасващи испанската столица магистрали бяха отрязани вчера, както и пет линии на метрото, където някои станции са напълно наводнени.

Тази сутрин движението по някои магистрали все още е затруднено, а една от линиите на метрото продължава да е прекъсната при Арганда дел Рей.

Болницата на този град на югоизток от Мадрид е наводнена и са засегнати операционната зала и родилното отделение. Наводнена е била и болницата "Ла Пас" в Мадрид.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Силни бури попиляха Централна Европа

    Силни бури в части от Централна Европа доведоха до смъртта на двама души, затрудниха транспорта и причиниха спиране на електроподаването за хиляди дом ...
    30.09.2019
    5 198
    6
  • Буря отмени полети в Германия

    В Германия отмениха полети, заради буреносно време, съобщи Дойче Веле. Отменени са били около 41 полета. Други 8 са били пренасочени. Новината беше ...
    19.08.2019
    2 756
    0
  • Извънредно положение в Берлин (ВИДЕО)

    Извънредно положение беше въведено в германската столица Берлин след проливни дъждове снощи, съобщава радио Берлин-Бранденбург. Заради разразилата ...
    03.08.2019
    18 013
    8
Новини по държави: