Last news in Fakti

27 Август, 2019 13:56 2 432 4

Потоп отнесе Мадрид (ВИДЕО)

  • мадрид-
  • наводнение-
  • дъжд-
  • буря

Пожарникарите в района на испанската столица и околностите ѝ са се намесили 152 пъти

Потоп отнесе Мадрид (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тази сутрин метрото и пътищата в Мадрид и околностите му продължават да са засегнати от силните наводнения, които снощи заляха улиците и предизвикаха 150 намеси на пожарникарите, предаде Франс прес.

В най-засегнатия град Арганда дел Рей местните медии показват улици, заляти от кални потоци, по които се носят коли и мебели.

"Няма пострадали, а намесите бяха относително дребни за буря с подобни мащаби: махане на клони от пътища, наводнения в гаражи, подземия или търговски обекти", каза говорител на спасителните служби на Мадрид.

Пожарникарите в района са се намесили 152 пъти вчера.

Четири опасващи испанската столица магистрали бяха отрязани вчера, както и пет линии на метрото, където някои станции са напълно наводнени.

Тази сутрин движението по някои магистрали все още е затруднено, а една от линиите на метрото продължава да е прекъсната при Арганда дел Рей.

Болницата на този град на югоизток от Мадрид е наводнена и са засегнати операционната зала и родилното отделение. Наводнена е била и болницата "Ла Пас" в Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    2 0 Отговор
    леле
  • 2 леля Лалка

    1 3 Отговор
    Да си изчистят шахтите,че срамота.
  • 3 ???

    1 3 Отговор
    Виновни са кметът на Пловдив и Бойко Борисов!
  • 4 СМЕРЧ

    3 0 Отговор
    лакомията за пари е виновна.А ПРИРОДАТА ЩЕ НИ ГО ВЪРНЕ ТЪПКАНО.
Новини по държави: