Отидете към основна версия

2 544 7

ЕС може да отстъпи пред Борис Джонсън

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Европейски дипломати изненадани от действията на британския премиер

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС може да отстъпи на исканията на британският премиер Борис Джонсън за предоговаряне на споразумението. Това заяви европейски дипломат, цитиран от Daily Express.

През вчерашния ден Джонсън прокара закон за временно разпускане на заседанията на парламента. Те ще бъдат отложени с пет седмици.

Опозицията го обвинява, че по този начин иска да предотврати прекарването на закони, които да предотвратят излизането на страната от ЕС без споразумение. В ЕС вече все по-усилено обсъждат възможността за подобно развитие на преговорите.

„В европейския парламент има много несигурност. Според служители това изглежда като игра на покер с висок залог. Вече се водят разговори за евентуално решение по време на срещата на върха на ЕС през октомври. Европа може и да бъде заинтересована от това Джонсън да се почувства като победител, ако това подсигури споразумение с Великобритания“, заяви дипломатическият кореспондент на Financial Times Майкъл Пийл.

Някои европейски представители обаче смятат, че позицията на Джонсън може да бъде оспорена от негови противници в британския парламент.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини