Last news in Fakti

28 Август, 2019 16:50 1 691 3

Опозицията с офанзива срещу Джонсън

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • борис джонсън

Джереми Корбин отхвърли плановете на британския премиер

Опозицията с офанзива срещу Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Планът на британския премиер Борис Джонсън за ограничаване на работата на парламента е заплаха за демокрацията. Това заяви лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, цитиран от The Telegraph.

По-рано Джонсън обяви своя план за работата на парламента. Той може да удължи периода, в който парламентът няма редовни заседания до 14-ти октомври.

Така ще бъдат ограничени вариантите за прокарването на закони от страна на опозицията. През тази седмица опозиционните партии във Великобритания се разбраха да действат заедно, за да спрат евентуално излизане на страната от ЕС без споразумение.

„Изненадан съм от безразсъдството на това правителство. Там говорят за суверенитет и въпреки това се опитват да спрат работата на парламента. Това е скандал и заплаха за нашата демокрация. Те искат да избегнат контрол върху плановете си за излизане от ЕС“, заяви Корбин.

Джонсън вече заяви, че ще завърши излизането на Великобритания от ЕС на 31-ви октомври, независимо от това дали ще бъде постигнато споразумение. Той обаче среща сериозно противопоставяне от опозицията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    3 0 Отговор
    борко пий си хапчетата, ти си заминаваш
  • 2 Дъ Дистилърс

    5 0 Отговор
    Войната Велика Британия сречу Република Ирландия кога ще е дали Шотландия няма да се включи срещу Англия.
  • 3 Моля,

    7 0 Отговор
    не ни занимавайте по пет пъти на ден с островните джендари!
Новини по държави: