Last news in Fakti

30 Август, 2019 14:56 2 309 4

Съд отказа да отхвърли решението на Борис Джонсън

  • великобритания-
  • съд-
  • борис джонсън

Искът беше подаден от британски депутати

Съд отказа да отхвърли решението на Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Шотландски съдия е отказал да постанови временна забрана върху плана на британския премиер за разпускане на парламента, съобщи Гардиън.

Група от 75 британски депутати се опитаха да оспорят решението. Те се опитаха да издействат временна забрана от съда преди пълното разглеждане на казуса.

Искът беше отхвърлен от съдия лорд Дохърти. Според него няма убедителна нужда за отмяна на решението.

Предстои представяне на юридически документи от двете страни във вторник. Възможно е да има окончателно решение през следващия ден.

Борис Джонсън се опитва да отмени парламентарните заседания до 14-ти октомври. Според опозицията той иска предотврати вкарването на законодателство срещу излизането на страната от ЕС без споразумение.

Искът до съда беше отправен от група политици, сред които представителката от Шотландската национална партия Джоана Чери и лидерът на либералдемократите Джо Суинсън. Бившият британски премиер Джон Мейджър обяви, че ще обедини сили с активистката Джина Милър, за да продължат работата на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    2 1 Отговор
    Ако имат желание може и неофициално да се срещнат, да се разберат и още на 14-ти да приемат вече подготвените закони. Могат и да свалят правителстовото. Време имат, стига наистина да го искат. По-скоро ми изглежда като мрънкане и търсене на оправдание.

    Коментиран от #2

  • 2 Има

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    процедури и технология при приемането на закони, които изискват време. Ако нямаше смисъл от тези действия Джонсън нямаше да ги предприеме.
  • 3 Eee

    2 0 Отговор
    Само Джонсън 👍
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БОР ДЖО- ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ОПИТВА -ТОЙ ПРОСТО ГИ ЗАКЛЮЧВА В ТЯХНАТА СИ ТОАЛЕТНА С БИОСАПУН !!!!!!!!!!
Новини по държави: