Last news in Fakti

29 Август, 2019 11:02 2 540 7

ЕС може да отстъпи пред Борис Джонсън

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Европейски дипломати изненадани от действията на британския премиер

ЕС може да отстъпи пред Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС може да отстъпи на исканията на британският премиер Борис Джонсън за предоговаряне на споразумението. Това заяви европейски дипломат, цитиран от Daily Express.

През вчерашния ден Джонсън прокара закон за временно разпускане на заседанията на парламента. Те ще бъдат отложени с пет седмици.

Опозицията го обвинява, че по този начин иска да предотврати прекарването на закони, които да предотвратят излизането на страната от ЕС без споразумение. В ЕС вече все по-усилено обсъждат възможността за подобно развитие на преговорите.

„В европейския парламент има много несигурност. Според служители това изглежда като игра на покер с висок залог. Вече се водят разговори за евентуално решение по време на срещата на върха на ЕС през октомври. Европа може и да бъде заинтересована от това Джонсън да се почувства като победител, ако това подсигури споразумение с Великобритания“, заяви дипломатическият кореспондент на Financial Times Майкъл Пийл.

Някои европейски представители обаче смятат, че позицията на Джонсън може да бъде оспорена от негови противници в британския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гостилничаря

    5 0 Отговор
    #1 и #2, опръскахте с рядко а*о навсякъде, само не се разбра отгоре или отдолу ви излезе.....
  • 4 Нищо чудно

    12 0 Отговор
    боклуците от ЕК пак да ни продадат интересите, ако САЩ са им казали. В ЕК са безгръбначни плазмодий.
  • 5 Истината боли много...

    3 0 Отговор
    В европейският съюз на власт са лизбийки и гейове!Те ни управляват!Ако някой не е вдянал,да се събуди и да провери задното си отверстие!!!

    Коментиран от #6

  • 6 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истината боли много...":

    ей бачеее, ако не ни бяха приели в ЕС, нашите пиявици в парламента да крадат от еврофондовете, сега тия същите крадци да са ти свалили и кожата от гърба и да си останал само по скелет. Също добре, че можеха много хора да започнат работа в чужбина и да пращат голяма част от БВП на страната годишно. мълчи си по-добре, не се излагай
  • 7 Хахо

    0 0 Отговор
    Кой каза че англичаните били тъпи а а а а