Отидете към основна версия

4 493 12

ЕС: Няма как да отговорим на тези желания

  •  мишел барние-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Главният преговарящ на Брюксел за Брекзит не е оптимист за сключването на споразумение с Лондон

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит - Мишел Барние - не е оптимистично настроен за избягването на евентуалния сценарий, при който Великобритания напуска ЕС без споразумение, предаде Ройтерс.

Брюксел не може да отговори на британските искания за изключване на предпазната клауза за границата между Великобритания и Ирландия от споразумението за изтегляне, заяви Барние в статия за в. "Сънди телеграф".

Европейският съюз е склонен да отложи датата на излизане на Великобритания от ЕС, написа вчера британският в. The Daily Telegraph.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е заявил, че е готов да отложи срока за Брекзит, определен за 31 октомври, а Европейската комисия добави, че удължаването на преговорите „със сигурност е възможност“.

Официалното потвърждение за тази информация все още няма, но това е явно смекчаване на позицията на ЕС преди началото на интензивните преговори за излизането на Обединеното кралство от съюза, насрочени за септември.

Предлагайки да разшири преговорите, ЕС възнамерява да отслаби аргументите на британския министър-председател Борис Джонсън. Той продължава да поддържа позицията, че Лондон ще напусне ЕС на 31 октомври, със или без сделка.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: