Last news in Fakti

1 Септември, 2019 14:00 4 481 12

ЕС: Няма как да отговорим на тези желания

  •  мишел барние-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Главният преговарящ на Брюксел за Брекзит не е оптимист за сключването на споразумение с Лондон

ЕС: Няма как да отговорим на тези желания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит - Мишел Барние - не е оптимистично настроен за избягването на евентуалния сценарий, при който Великобритания напуска ЕС без споразумение, предаде Ройтерс.

Брюксел не може да отговори на британските искания за изключване на предпазната клауза за границата между Великобритания и Ирландия от споразумението за изтегляне, заяви Барние в статия за в. "Сънди телеграф".

Европейският съюз е склонен да отложи датата на излизане на Великобритания от ЕС, написа вчера британският в. The Daily Telegraph.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е заявил, че е готов да отложи срока за Брекзит, определен за 31 октомври, а Европейската комисия добави, че удължаването на преговорите „със сигурност е възможност“.

Официалното потвърждение за тази информация все още няма, но това е явно смекчаване на позицията на ЕС преди началото на интензивните преговори за излизането на Обединеното кралство от съюза, насрочени за септември.

ЕС: Няма как да отговорим на тези желания

Предлагайки да разшири преговорите, ЕС възнамерява да отслаби аргументите на британския министър-председател Борис Джонсън. Той продължава да поддържа позицията, че Лондон ще напусне ЕС на 31 октомври, със или без сделка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    14 1 Отговор
    Бай бай
  • 2 Госあ

    20 2 Отговор
    Тоя английски овчар явно се мисли за по хитър от наследниците на франките 😆 ха-ха много добър ход с предложението за удължаване на преговорите.

    Коментиран от #3

  • 3 Джудже

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Най-добре да пуснат византийците да водят преговорите от страна на ЕС :-)))

    Коментиран от #4

  • 4 666

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джудже":

    а още по добре Боко,той е велик преговарящ

    Коментиран от #9

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 4 Отговор
    Дo ceгa бритaнцитe бяхa в губeщa пoзиция, зaщoтo тe ca инициaтoритe зa нaпуcкaнe, a ceгa шaнтaжирaт EC пo вcевъзмoжни нaчини зa дa бъдaт изгoнeни и зacтaнaт нa пeчaлившa пoзиция кaтo изгoнeни oт EC...

    Коментиран от #11

  • 6 Смех

    15 6 Отговор
    Смятайте британците какво влияние в световен мащаб имат след като могат да извиват ръцете на всички страни от ЕС.Това ако беше България....Но иначе на хартия всички сме равни...
  • 7 Господи, колко прав е бил

    11 1 Отговор
    един чичко австриец с малки мустачки.
  • 8 РЗС

    13 4 Отговор
    ако отложат брекзита отново, парламента ще разкостят борко тръмпич, хаха, този скочи в минното поле гол и бос. Кукувица ненормална. До края на годината, тоя ще е напуснал политиката завинаги
  • 9 Джудже

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    Да бе, Бойко ще докара ЕС до просешка тояга, а я виж гърците, държавата уж фалирала, а пак са по-добре от нас. Елините са хитри византийци, знаят как да извлекат максимални дивиденти, а ингилизите ще останат с пръст в устата ;-)
  • 10 Урааа

    9 8 Отговор
    Плъховете първи напускат потъващия кораб ЕС следващите са Италия , Унгария , Испания след кото всички напускат кораба ЕС става наше ураааа .

    Коментиран от #12

  • 11 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ами точно затова им предлагат увеличаване на срока за преговори. Въпреки решението на албиноса да удължи почивката на парламента.
  • 12 Ввв

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Урааа":

    Ураааа,не си си пил пак хаповете,за приспиване си!!!
Новини по държави: