Last news in Fakti

1 Септември, 2019 20:20 3 289 3

Опозицията готви контраудар срещу екшън Джонсън

  • великобритания-
  • брекзит-
  • лейбъристка партия-
  • борис джонсън-
  • ес

Лейбъристите ще представят във вторник план за законодателни мерки срещу Брекзит без сделка

Опозицията готви контраудар срещу екшън Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във вторник ще бъдат публикувани планове за законодателни мерки, които да предотвратят Брекзит без сделка, каза Джон Макдонъл от кабинета в сянка на опозиционната Лейбъристка партия, съобщи Ройтерс.

Пред телевизия Скай нюз той подчерта, че е много трудно за една седмица да се приеме закон. Премиерът Борис Джонсън го знае и именно затова временно спира работата на парламента.

Сега депутати с десетилетен опит проучват как във вторник, сряда и четвъртък следващата седмица лейбъристите биха могли да внесат за обсъждане законодателна мярка, която да им позволи да предотвратят възможността да се стигне до Брекзит без сделка без одобрението на парламента. Във вторник ще бъде оповестено какъв е начинът да се направи това, каза Макдонъл.

От изявление на министъра в сянка по въпросите на Брекзит Кит Стармър става ясно, че ще е необходимо да се поиска удължаване на периода, предвиден в член 50, който урежда излизането от ЕС. Удължаването всъщност е вторично, каза той, целта е да се направи така, че парламентът да има последната дума.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    12 7 Отговор
    Борката нема как да спрете, пичаги!

    Коментиран от #3

  • 2 Ай стига бе

    24 0 Отговор
    Тоя лигав сериал ще има повече серии от "Дързост и красота"
  • 3 РЗС

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джамбаза":

    ще видим, боркич тръм немит ще го лигави
Новини по държави: