Отидете към основна версия

4 710 41

Орбан: Раждайте, изчезваме!

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • европа

Има политически сили в Европа, които искат да подменят населението по идеологически или други причини, подчерта унгарският премиер

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Размножавайте се или сме изправени пред изчезване. Това е посланието на централноевропейски лидери във връзка с топящото се население. В региона правителствата прилагат така наречените политики "първо семейството", за да поощрят раждаемостта, пише "Гардиън".

Правителството на Унгария организира международна среща за демографията в Будапеща тази седмица, на която участват няколко регионални лидери и делегации от десетки държави в опит да се увеличат инвестициите в семейната политика.

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че е възможно Унгария, с население под 10 милиона души, което се топи заради ниската раждаемост и емиграцията на унгарци към западни страни членки на ЕС, просто да изчезне.

При откриването на конференцията Орбан подчерта, че не е трудно това да стане реалност.

Орбан, който през последните години базира политическите си кампании на антибежански и антимигрантски настроения, поясни, че други европейски политици гледат на миграцията като на решение, но той категорично отхвърля това, като прибягва до крайнодясната теория за "Голяма замяна".

Ако Европа не бъде населена с европейци в бъдеще и ние приемем това за даденост, ние говорим за замяна на населението, подмяна на европейското население с други. Има политически сили на Стария континент, които искат да подменят населението по идеологически или други причини, подчерта унгарският лидер.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: