Отидете към основна версия

5 694 17

Борис Джонсън унижен от лидера на най-малката страна

  • борис джонсън-
  • ксавие бетел-
  • ес-
  • люксембург-
  • унижение

Джонсън се уплаши и избяга от малка група протестиращи

Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън бе унижен от лидера на най-малката страна в ЕС, пише "Гардиън". По-рано Джонсън проведе разговори с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а след това разговаря с премиера на Люксембург Ксавие Бетел.

Очакваше се Бетел и Джонсън да дадат пресконференция на открито, но голяма група протестиращи срещу Брекзит притесни британския премиер, който в крайна сметка не участва на пресконференцията вероятно заради демонстрацията, въпреки че това не се потвърждава официално. Обикновено при такива обстоятелства се променя мястото на пресконференцията. Но вместо това Бетел продължи по план. В един момент той дори посочи мястото, където Джонсън трябваше да бъде.

Без да се церемони Бетел подчерта, че Великобритания, а не ЕС, е виновна за кризата. Това е "кошмар" за гражданите на ЕС, смята той. В един момент той беше бурно аплодиран от протестиращите, защото почувстваха, че отразява гнева им. Джонсън се определи за Невероятния Хълк. Журналист от "Дейли телеграф" коментира, че реалността не може да бъде по-различна, имайки предвид, че Джонсън се е уплашил и е избягал от малка група протестиращи.

Бетел каза на пресконференцията, че демонстрацията е право в демокрацията. Жестикулирайки към празния подиум, премиерът предупреди, че времето изтича. Премиерът на Люксембург обвини в лъжа организаторите на кампанията за напускане на ЕС по време на референдума. Източник съобщи, че британското правителство е поискало пресконференцията да се проведе в сградата, за да бъдат чути двамата лидери, но молбата е била отхвърлена, предаде News.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Екшън Джонсън: Никаква оставка

    Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да подаде оставка, за да не се налага да удължава срока за Брекзит, който е в края на октомври, преда ...
    29.09.2019
    2 708
    7
Новини по държави: