Отидете към основна версия

1 038 6

Кристалина Георгиева обяви плановете си за МВФ

  • кристалина георгиева-
  • планове-
  • мвф

Тя иска да запази влиянието на групата

Снимка: БГНЕС/EPA

За мен е голяма чест да бъда избрана за следващ изпълнителен директор на МВФ. Това заяви Кристалина Георгиева след избирането си.

През вчерашния ден стана ясно, че тя ще получи водещия пост Международния валутен фонд. Това стана, след като тя остана единствен кандидат за поста.

„Нашият приоритет ще бъде да помогнем на страните да минимализират риска в тази обстановка. Те трябва да са готови да се справят със спадове.

Ние не трябва да губим поглед от своята дългосрочна цел, която е подкрепа за разумни, фискални и структурни политики. Тоест трябва да обърнем внимание на неравенствата, климатичните промени и бързите технологични промени. Аз имам късмет, че мой предшественик беше моята приятелка Кристин Лагард, чиято дългосрочна визия донесе толкова много успехи“, заяви Георгиева.

Тя добави, че е виждала в собствената си страна от какво значение може да е Фондът. Нейна цел ще е запазване на финансовата сила на фонда и подобряване на действията му за надзор и развитие.

Българката Кристалина Георгиева стана първият директор на групата, който не е издигнат от водеща икономическа сила.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Кристалина Георгиева встъпва в длъжност

    Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на Международния валутен фонд. Тя поема поста от Кристин Лагард, която ще оглави Евро ...
    01.10.2019
    999
    5
  • Кристалина Георгиева оглави МВФ

    Международният валутен фонд утвърди Кристалина Георгиева като следващ шеф на организацията, съобщи RTE. Самата Герогиева обяви това в социалните мр ...
    25.09.2019
    2 886
    35
  • Кристалина Георгиева ще оглави МВФ

    Днес българският икономист Кристалина Георгиева трябва да бъде утвърдена на поста управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ). Така тя ще ...
    25.09.2019
    2 379
    23