Last news in Fakti

26 Септември, 2019 09:58 1 029 6

Кристалина Георгиева обяви плановете си за МВФ

  • кристалина георгиева-
  • планове-
  • мвф

Тя иска да запази влиянието на групата

Кристалина Георгиева обяви плановете си за МВФ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

За мен е голяма чест да бъда избрана за следващ изпълнителен директор на МВФ. Това заяви Кристалина Георгиева след избирането си.

През вчерашния ден стана ясно, че тя ще получи водещия пост Международния валутен фонд. Това стана, след като тя остана единствен кандидат за поста.

„Нашият приоритет ще бъде да помогнем на страните да минимализират риска в тази обстановка. Те трябва да са готови да се справят със спадове.

Ние не трябва да губим поглед от своята дългосрочна цел, която е подкрепа за разумни, фискални и структурни политики. Тоест трябва да обърнем внимание на неравенствата, климатичните промени и бързите технологични промени. Аз имам късмет, че мой предшественик беше моята приятелка Кристин Лагард, чиято дългосрочна визия донесе толкова много успехи“, заяви Георгиева.

Тя добави, че е виждала в собствената си страна от какво значение може да е Фондът. Нейна цел ще е запазване на финансовата сила на фонда и подобряване на действията му за надзор и развитие.

Българката Кристалина Георгиева стана първият директор на групата, който не е издигнат от водеща икономическа сила.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еl chochone

    6 2 Отговор
    Слава на Самоа !
  • 2 Ел Г Станишоне

    3 2 Отговор
    Слава на Мозамбик и дирекцията за младежта и спорта!
  • 3 Жоро

    6 1 Отговор
    И тя ще помогне на българия със?
  • 4 Ventura

    3 1 Отговор
    Сталинка потърква ръчички, и на снимката.
  • 5 Дебил

    2 1 Отговор
    Баба Сталинка е невероятно умна, добра и приятна женица
  • 6 No Exit from Brexit

    0 0 Отговор
    Ех как са и вкарали в устичката тези безсмислени кухи фрази, как са я дресирали на говори без нищо да казва. Наместиха я като блокче итонг в усвоена тераса зидарите. Хем грозно, хем незаконно, хем безсмислено, но това е другари ... хър-мър да няма!