Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 13:02 991 5

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност

  • кристалина георгиева-
  • мвф-
  • длъжност-
  • българка

Георгиева поема поста във време, когато световната икономика е изправена пред рискове

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност - 1
Снимка: БГНЕС

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на Международния валутен фонд. Тя поема поста от Кристин Лагард, която ще оглави Европейската централна банка.

Като управляващ директор на Фонда българката ще се изправи пред редица предизвикателства, сред които търговското напрежение между САЩ и Китай и ситуацията в Аржентина, която миналата година получи рекорден заем в размер на 57 милиарда долара.

Самата Георгиева признава, че поема поста във време, когато световната икономика е изправена пред много рискове. В краткосрочен план приоритет ще бъде минимизирането на риска от икономически спад и гарантирането, че ако все пак такъв настъпи, страните ще са готови да справят, предаде БНТ.

В дългосрочен план благородната, по думите ѝ, цел е да се подпомогнат държавите да изградят по-силни икономики и да подобрят живота на хората. Кристалина Георгиева беше единственият кандидат за поста управляващ директор на МВФ. Институцията специално промени устава си, за да отпадне възрастовото ограничение, което беше пречка за одобряването ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпер

    12 3 Отговор
    Браво за снимката– право в десятката!!! Със затворени очи и зейнала уста! Правете си изводи още от сега.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Савина Николова

    4 4 Отговор
    Дреме ми на шапката.
  • 4 Доктор ДЖАГЕРС

    4 2 Отговор
    най после какво НАТЯГАНЕ БЕШЕ
  • 5 Доктор ДЖАГЕРС

    4 1 Отговор
    СНАЙПЕР МНОГО СИ ПРАВ ЩЕ ЛАПАТ ЯКО