Отидете към основна версия

6 401 55

САЩ не могат да пробият руската отбрана в Черно море

  • русия-
  • черно море-
  • сащ

Руски представители коментират последния доклад за региона

Снимка: БГНЕС/EPA

Руски представител коментира последните доклади от американски аналитичен център за противодействие на Русия в Черно море, съобщи РИА Новости.

В доклада се препоръчва засилване на отбраната в региона. Посочва се възможност за разполагане на модерни системи за въздушна и брегова охрана в страни като България и Румъния.

„Ако броим Крим, ние разполагаме с достатъчни сили и средства. Групирането на военноморския флот и противоракетната отбрана е доста мощно.

Ние имаме достатъчно сили и средства, за да отблъснем агресия от страна на противника. В този доклад се посочват неща, които не могат да пробият нашата отбрана.

САЩ не трябва да се стремят да ограничават Русия, защото руските представители не действат в тази насока. Трудно е да се приемат опитите за привличане на Грузия и Украйна в НАТО, но това е решение от политически характер“, заяви заместник – председателят на комисията по отбрана към руския парламент Юрий Швиткин.

Американският доклад е изготвен от групата RAND. В него се препоръчва развиване на отбраната на Украйна и Грузия. Според руският представител това е обяснено с политически идеи.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини

  • НАТО може да спре Русия от България

    Американската неправителствена организация RAND, специализирана в анализи за въоръжените сили на страната, публикува доклад, в който дава препоръки по ...
    07.10.2019
    11 359
    149
  • Ето по колко танка имат Русия и НАТО

    В Съединените американски щати сравниха броя на танковете на Русия и НАТО, предаде РЕН ТВ. Данните са на сайта Global Firepower. Оказва се, че Руск ...
    07.10.2019
    19 432
    150
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания