Отидете към основна версия

1 155 6

Унгария вижда България като основен енергиен партньор

  • унгария-
  • енергетика-
  • българия

Страната продължава да търси нови енергийни маршрути

Снимка: Shutterstock

Унгария вижда България като своя основен партньор по отношение на енергийните въпроси. Това заяви държавният секретар по Информация и международно представителство на страната Тамад Менцер, цитиран от Emerging Europe.

Според него Южния газов коридор е източник на диверсификация. Отбелязват се и очакваните доставки от европейската част на „Турски поток“.

„Енергетиката е въпрос на национална сигурност и за това ние искаме да получаваме газ по възможно най-много източници. Ние търсим възможно най-много маршрути.

Диверсификацията гарантира, че търговските и промишлените потребители ще имат достъп до евтин газ и цените на комуналните услуги остават ниски. За това и партньорството с България е толкова важно“, заяви Менцер.

Южният газов коридор преминава през България, Сърбия и Унгария. Очаква се той да е готов до края на годината.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Евродепутати: Мониторингът ще падне

    Докладът на ЕК днес ще бъде положителен за България. Това което обеща Жан-Клод Юнкер, явно ще се случи, защото България е изпълнила всички препоръки п ...
    22.10.2019
    1 006
    3
  • Унгария: Карачон е само началото?

    Наричаха го "клоун", който планира заговор с Брюксел за наводняването на красивата християнска Унгария с мюсюлмани. Но Карачон все пак побед ...
    22.10.2019
    2 550
    11
Новини по държави: