Отидете към основна версия

5 683 15

Камионът на смъртта е пристигнал от Белгия

  • камион-
  • белгия-
  • тела-
  • великобритания-
  • есекс

Главен приоритет е идентифицирането на жертвите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Камионът с телата на 39 души е влязъл на територията на Великобритания от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт, обяви британската полиция.

Камионът е пристигнал към 00.30 часа и около 35 минути по-късно е отпътувал, уточни полицията на графство Есекс. Първоначално полицията съобщи, че камионът, открит в индустриален парк в Грейс, на трийсетина километра източно от Лондон, е преминал през пристанището Холихед в Уелс. Полицията предполага, че влекачът на камиона е от Северна Ирландия.

25-годишният шофьор, който е от Северна Ирландия, остава в ареста по подозрение в убийство. Белгийската федерална прокуратура е започнала разследване. Изглежда контейнерът е минал през Белгия, каза той и допълни, че не е ясно колко време е останал на територията на страната. Британски медии съобщиха, че шофьорът на камиона се казва Мо Робинсън. Главен приоритет в момента е идентифицирането на жертвите.

Министерството на външните работи на България категорично осъди трафика на хора като сериозно нарушение на правата на човека и тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство. Той за съжаление се нарежда сред най-доходоносните форми на организираната престъпност. Борбата с трафика на хора е приоритет за българското правителство. Министерството на външните работи в рамките на своите компетенции оказва максимално съдействие на британските власти във връзка с изясняването на шокиращия и трагичен случай в град Грейс, графство Есекс, при който в камион бяха открити мъртви 39 души.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: