25 Октомври, 2019 08:09 49 080 49

Шофьорът на камиона припаднал, когато видял труповете

  • камион-
  • мо робинсън-
  • великобритания-
  • трупове-
  • припаднал-
  • шофьор-
  • трафик на хора-
  • китайци

25-годишният шофьор е в ареста

Шофьорът на камиона припаднал, когато видял труповете - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шофьорът на камиона, в който бяха намерени телата на 39 китайци, е припаднал, когато е видял ужасяващата гледка, предаде The Telegraph.

25-годишният шофьор от Северна Ирландия Мо Робинсън беше арестуван от службите в Есекс. Разследването по случая продължава. Шофьорът е припаднал при гледката на труповете.

Негови близки споделят, че той е бил изключително добър човек, който „не би наранил и муха“. Той се обадил на Спешна помощ, когато видял какъв всъщност е бил товарът в камиона му. Разследващите искат да установят къде са били натоварени жертвите и кой стои в основата на схемата за трафик на хора.

Камионът е бил регистриран в България, но според външния ни министър Екатерина Захариева няма как жертвите на камиона в Есекс да са натоварени в България. Вчера стана ясно, че починалите са китайски граждани. Daily Mail предаде, че китайците може би са пропътували близо 8000 километра. Те са били заключени в хладилното ремарке в продължение на дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не разбирам

    86 15 Отговор
    За да бъде всичко успешно защо трябва да ги натъпкаш в ремаркето? Изобщо пука ли им какво ще стане? Май само карат а който оживее оживее който не е е излишък. Боже какви непукисти хора които не ценят човешкия живот има. Хора които само за тях си мислят.

    Коментиран от #22

  • 2 Иван

    41 35 Отговор
    Китайци или уйгури(тюркомански джихадисти,врагове на Башар Асад)?

    Коментиран от #19, #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Boxer 3.0

    159 7 Отговор
    Важното е, че техните медии изтипосаха камиона от БЪЛГАРИЯ!!!
    Ще има ли извинение?
    Едва, ли. Първо нашите власти трябва да го поискат!
    Все пак има разлика, между регистриран с ГТП и изпратен от България, пълен камион с трупове.

    Коментиран от #21, #34, #38

  • 5 Според мен

    50 11 Отговор
    Са починали другаде, и за това са натоварени в този хладилен камион.
  • 6 Брях

    61 6 Отговор
    Що па китайци, къде са тръгнали? И тия ли почнаха да бягат?
  • 7 Алфа Вълкът

    132 56 Отговор
    Все пак са се спасили хората от комунизма, лека им пръст. Те са го предвидели, че е възможно да умрат. Но са предпочели борбата за свобода и смъртта, пред социализма превърнал ги в роби.
    Да в Китай имало най-много милионери, но зад богатството на всеки китайски милионер 💴 стоят хиляди роби! Това е висшата форма на комунизма🇨🇳 един олигарх и няколко хиляди роби!

    Коментиран от #11, #15, #16

  • 8 Миризлив пор

    141 6 Отговор
    Влекача, ремаркето и шофьора са 3 различни и независими неща, които ги събира един договор. Възможно е шофьора да е получил задачата да вземе един камион, да закачи едно ремарке от точка А и да го закара до точка Б и изобщо да не е подозирал за товара.
  • 9 Ии ча па толкоз😂😂😂😂

    7 31 Отговор
    Пунтирал е
  • 10 Шаран БГ

    130 3 Отговор
    Камионът /влекачът/ може да е регистриран навсякъде по света, шофьорът може да е всеки сиромах!! Отива там, където му е направлението, откачат му ремарке, цистерна, фургон или каквото му е закачено на влекача, закачат му друг прицеп и потегля. Транспортира това, което му е по документи.няма време и не се занимава със съдържанието на товара, който най-често е пломбиран.Проследява и работи по правилното откачване и закачване на прицепа, свързва кабели и спирачни шлангове и ... до тук. Фармацевтичните компании, когато превозват своя продукция, я охраняват по-добре от банков транспорт със скъпоценности.Същото е и с т.н. "опасни товари". При тези превози се знае какво и как е натоварено и се съпровожда и охранява допълнително до крайния пункт. В случая водача е задържан за да даде показания. Транспортирал е хладилен фургон. Отношението към него е като към съучастник по две причини. Може действително да е съпричастен. И се охранява живота му - истинските престъпници могат да направят опит за "затварянето" на устата му завинаги. С една дума -работата на тези шофьори е тежка и неблагодарна , а често и много опасна .

    Коментиран от #28

  • 11 бат Рамбо е гей

    24 21 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Неграмотен - както писа колегата по горе това са уйгури участвали в боевете в Сирия и които вече и да искат не могат да се върнат в Китай !!! По добре кажи пак нещо за Скрипал !

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 фактите

    44 2 Отговор
    Щом има китайци , значи това е работа на китайската мафия т.н. "триади" .Те не допускат никаква външна намеса когато става дума за китайци и са в основата на целия трафик на тези хора по света . Изключително жестоки и безмилостни , контролират цялата емиграция , наркотици , проституция и прочее сред техните сънародници .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    32 33 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Отличен коментар и най важжното вярен, ако можех и 1000 плюса щях да ти сложа, макар, че не е това важното. Важното е , че олигархията в Русия е построена по същия принцип, както в Китай, не напразно тези две страни в момента са близки във всяко едно отношение и се подържат.

    Коментиран от #31

  • 16 незнайко

    78 10 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Господине помислете трезво каква става и в БЛГАРИЯ ! Колко милионера имаме и откъде са им милионите. Нима ние не сме по големи "роби", след като работим за заплати 5 пъти по малки от тези в Европа ? При нас няма комунизъм !!! Защо е така ???

    Коментиран от #25, #30

  • 17 Dimo

    27 0 Отговор
    Това е трафик на хора. Натъпкани са нелегално по тяхно желание но уви.....пътя им се оказал доста дълаг......

    Коментиран от #32

  • 18 малееееевБГсъм

    27 5 Отговор
    Тия същества влизат като скакалци навсякъде.Шофьора може и да си няма никаква представа кога са го налазили но явно ще го осъдят поради голям изкуствено създаден интерес към случая.
  • 19 @#&

    11 34 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Да пукнеш дано руска подлого и цялата ти челяд.
  • 20 СПРАВЕДЛИВОСТ

    14 3 Отговор
    ВЕРСИИ МНОГО А ИСТИНАТА Е ЕДНА СПЕЦИАЛИСТИ
  • 21 Кире

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer 3.0":

    Първо нашите власти са дупедав ци и угоднически ще мълчат. И второ никой няма намерение да се извинява на робите ( правило на робовладелците) така че вози курц
  • 22 Jack Bauer

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не разбирам":

    Спокойно, ще разбереш всичко. Предлагането определя цената, това е пазарния закон. Тъй като сме вече 7,5 млр и продължаваме да се увеличаваме експоненциално цената ни е все по-малка. А като добавиш замяната ни с машини, роботи, изкуствен интелект ... ставаме направо за без пари.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 АЛ КУРОПАТКИН

    3 8 Отговор
    няма страшно. това са 0,000000026% от всички китайци
  • 25 Алфа Вълкът

    10 7 Отговор

    До коментар #16 от "незнайко":

    Не можа ли да си отговориш сам??? Кои хора са в управлението, кои са в опозицията??? Кога са завършели, кога са започнали работа??? Ще ти дам жокер, говорим за последното котило на комунизма, ако си от него, жалко за теб. Защото едва ли ще доживееш да видиш по-добри времена!
  • 26 vasik atanasova

    1 11 Отговор
    той ще припадне и като види керестето в кауша
    артист
    платили са му да ги убие след като са им взели парите

    Коментиран от #33

  • 27 Асан

    6 6 Отговор
    Теа сигани са натварени в Столипиново, за тва камиона е от България
  • 28 Крали Марко

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Шаран БГ":

    100+от мен ! Много истерия ,много вайкане! Шофьорът е невинен ! Работя същото и влизам в положението му! НЯМА НИЩО ДА РАЗБЕРЕМ за съжаление ! Това е работа на кит. мавия и ще се измисли някоя простотия за пред медиите ! Някой намесват комунизма- невежи ,това няма нищо общо с официалния Китай който има по.добра соц. пол-ка от бг. Това е НЕЛЕГАЛНА търговия с роби за нелегалните кит. фабрики из Европа! В Италия гледах ужасяващ филм за тези РОБИ докарвани за робска работа в мазета, подземия ! ВСИЧКИ МЪЛЧАТ-закона на мълчанието. Полуремаркето е с фалшиви док. за товара където нпр. пише "замразено месо, транспорт на темп. режим -30 НО! "Получателя" на замразени продукти изисква разпечатка от хлад. агрегат дали действително е спазван темп. режим по време на транспортаСменявайки влекача някой по веригата без да знае истината че товара е "жив товар" действително е замразил хората! Явно пробват нов канал за трафик на роби! Вярвяйте, когато работи компресора и караш никога няма да разбереш какво агония става отзад. Със сигурност в Белгия на паркинг хлад.ка е бил пуснат! Нашите полицици се оправдават като .утки! Срам !
  • 29 инсп Влахов

    7 0 Отговор
    Днес съобщиха официално по НОВИНИТЕ че за бързото разрешаване на този случаи вече отношение е взело и китайското правителство !
    Така че много хора ще припадат у нас от органите на МВР,
    след като не биха могли да обяснят факта, че на адреса където е регистрана тази фиктивна фирма във Варна, живее младо семейство с 3 деца . . .
  • 30 Иво

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "незнайко":

    Незнайко - ако до сега не си си отговорил на тези въпроси, значи и Господ не може да ти помогне !
  • 31 Крали Марко

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Алооу! Темата е друга! ЧЕти платят с кравешки фейкАЛЙЙ! Алоу!
  • 32 Крали Марко

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Dimo":

    Хм, по тяхно желание? Това са т.нар. "мравки работнички "излъгани за ПО-ВИСОКО ПЛАТЕНА работа набирани из много изолирани краища на Китай, предимно от малцинствата като роднините в Китай стават залог за покорството. Шофьорът е невинен!
  • 33 Крали Марко

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "vasik atanasova":

    Ей незнаещ! Замълчи! Това е проба за нов канал за трафик на роби и кит. триада не намесва случайни хора.
  • 34 Аюи

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer 3.0":

    Ами,не. Само в нашите медии го пише. В чуждите пише за хората, не за номерата
  • 35 Крали Марко

    2 0 Отговор
    Между другото ,влекача Скания бих искал да ми го подарят.
  • 36 ОН (ООН)

    0 0 Отговор
    всеки китайски емигрант е длъжен до Европа 40000$
    за абсолютно всеки член на семейство -на спонсора...!
  • 37 Арменеца

    4 2 Отговор
    Колеги драскачи моля ви някой запитвал ли са е от къде е тръгнал това ремарке и кой го е поръчал защо медиите не се ровят в това а шофьорът бил виновен нзнм си какво а да по питам г-н АЛФА ВЪЛКЪТ в момента в милата ни родина България имали социализъм или демокрация че тази обстановка която е в китай и го има и тук !
  • 38 No Exit from Brexit

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer 3.0":

    Аз от два дена им гледам новините и не видях никой да споменава нещо за камиона или за България. Ирландски шофьор, още няколко ирландци, претърсват къщите им в Ирландия. А сега става ясно че поне няколко от жертвите са от Виетнам, че едно виетнамско момиче е пратило sms на майка си че се задушава ... англичаните разбират каква трагедия им се струпва на ръцете. Айде малко по- спокойно с комплексите за малоценност, български юнаци! А, и нещо друго! Защо все към Англия отиват тези китайски, виетнамски хорица? За нашите там сега не говориш! Нали много лоши били англичаните?

    Коментиран от #40

  • 39 Гошо

    0 3 Отговор
    Просто в Китай законите са много строги.Има смъртни присъди.Най вероятно това са хора с доживотни или смъртни присъди,които са платили много пари на кит.мафия и са склонни да рискуват живота си за да се измъкнат.А тези,които са взели парите не им пука кой ще умре.Важна е парата.
  • 40 Boxer 3.0

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "No Exit from Brexit":

    Здрасти!
    Когато излезе новината, прегледах каналите и по снн казваха дъ бългериан трък...
    А, защо има бедняги, които да си рискуват живота, за да се докопат до юкей?
    Защото вярват в лъскавата опаковка.
    В едно от последните си писма, Георги Марков, преди да бъде убит, той пише, че там лай на та са същите както у нас, но са поляти с повече парфюм.
    Ако не си съгласен с мен, значи или си отскоро в юкей или пък действително си преуспял (знам че за доста хора е относително понятие). Което ти предстои да разбереш ;)
    Успех!

    Коментиран от #43

  • 41 Тираджия

    4 2 Отговор
    Шофьора няма никаква вина и ще бъде пуснат както става винаги. Единици са случаите на осъден шофьор. Човека е закачил ремаркето от английското пристанище а до там то е дошло със кораб от белгийското пристанище Зеебрюге. Основния оператор който обслужва фериботните линии там и е с над 30 ферибота се казва Кобелфрет. Те пренасят само ремаркета или контейнери през Ламанша. Хората са качени много преди това. Може да е по пътя, може да е и на самото пристанище а може и да са качени извън Европа и ремаркето само да е прехвърлено от един кораб на друг на Зеебрюге. Работя тази работа доста години и знам как са нещата. И на мен са ми намирали мигранти (живи разбира се ) няколко пъти из Европа но не са ме арестували. А доста колеги ги задържат за няколко дни докато разследват и накрая ги пускат. Имат си начин да разберат истината

    Коментиран от #45

  • 42 Бурена

    4 0 Отговор
    Нещо много Важно. Камионът е Регистриран в България, до колкото си спомням 2017.
    Но щом е Регистриран тук .
    Въпросът е не трябва ли,Независимо Кола или
    КАМИОН. ДА ИДВА ЕДИН ПЪТ ГОДИШНО ЗА
    ГОДИШЕН ПРЕГЛЕД.

    ИЛИ камионът е бил неизряден Или е бил със Подправени Документи.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тук бъркаш

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Бурена":

    Може да мине преглед в всяка държава в Европа но сроковете които важи са различни. В испания например можеш да минеш но важи месец и после или пак трябва да минеш или в България. Но в Белгия важи 1г а в някои държави 6 месеца. Ако не ти е проблем да плащаш може камиона да не се прибере до България с години. Както правят голяма част от нашите транспортни фирми. Само се сменят шофьорите със микробуси през 3 месеца. Но ако приемат окончателно пакет Макрон всичко това ще приключи
  • 45 Пацо

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Тираджия":

    И според теб няма значение дали са намерили в камиона ти 40 живи или мъртви човека?

    Коментиран от #47

  • 46 Сашо Сладура от Саранци

    3 1 Отговор
    До "тиквата" с псевдоним "Boxer 3.0"
    Защо се опитвате да оневините участието на България
    в този горещ криминален случай !
    Нарушенията при регистрацията на камиона тепърва ще се
    изясняват от Скотланд Ярд, а не от това чучело със смачкана
    физиономиа - М.М.
    Защото при направената проверка от страна на голяма наша телевизия на адреса на регистрацията във Варна и при разговор
    с живущите в този жил. вход , се оказа че там никога не е имало:
    НИКАКВА ФИРМА !!!

    Коментиран от #48

  • 47 Тираджия

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Пацо":

    Има значение дотолкова че все пак има загинали хора и е жалко за тях. Но ако въпросното ремарке или контейнер не е това рено от този младеж а само е прикачено няма да му сторят нищо. Ако разбира се са му били здрави пломбите. А ако не е било пломбирано към момента на прикачането е задължение на шофьора да го отвори и да огледа товара. И при каквото и да е съмнение да се обади на полицията
  • 48 Тираджия

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Сашо Сладура от Саранци":

    Недей да коментираш неща от които не разбираш. Можеш да регистрираш транспортна фирма дори и в апартамента или вилата си на село. Трябва ти бюро и компютър само. Според теб твоите съседи ще разберат ли ако го направиш. Знам такива фирми в Испания със по над хиляда камиона а адреса им е в партера на един хотел. И в тоя хотел има регистрирани още 20 такива. Знаеш ли че има хиляди гръцки фирми регистрирани в Благоевград и околните села в порутени къщи за офис
  • 49 сдс

    2 0 Отговор
    Китайците са бягали от светлото комунистическо бъдеще в гнилия капитализъм и затова е станало така.
Новини по държави: