24 Октомври, 2019 07:16 5 633 15

Камионът на смъртта е пристигнал от Белгия

  • камион-
  • белгия-
  • тела-
  • великобритания-
  • есекс

Главен приоритет е идентифицирането на жертвите

Камионът на смъртта е пристигнал от Белгия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Камионът с телата на 39 души е влязъл на територията на Великобритания от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт, обяви британската полиция.

Камионът е пристигнал към 00.30 часа и около 35 минути по-късно е отпътувал, уточни полицията на графство Есекс. Първоначално полицията съобщи, че камионът, открит в индустриален парк в Грейс, на трийсетина километра източно от Лондон, е преминал през пристанището Холихед в Уелс. Полицията предполага, че влекачът на камиона е от Северна Ирландия.

25-годишният шофьор, който е от Северна Ирландия, остава в ареста по подозрение в убийство. Белгийската федерална прокуратура е започнала разследване. Изглежда контейнерът е минал през Белгия, каза той и допълни, че не е ясно колко време е останал на територията на страната. Британски медии съобщиха, че шофьорът на камиона се казва Мо Робинсън. Главен приоритет в момента е идентифицирането на жертвите.

Министерството на външните работи на България категорично осъди трафика на хора като сериозно нарушение на правата на човека и тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство. Той за съжаление се нарежда сред най-доходоносните форми на организираната престъпност. Борбата с трафика на хора е приоритет за българското правителство. Министерството на външните работи в рамките на своите компетенции оказва максимално съдействие на британските власти във връзка с изясняването на шокиращия и трагичен случай в град Грейс, графство Есекс, при който в камион бяха открити мъртви 39 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    43 1 Отговор
    Абе от известно време се боря със себе си и морала си. Мъча се да възприема англия като наш съюзник но немога. Те ни мразят. Ние винаги сме проваляли по някакъв начин имперските им амбиции. Освен това са яли бой от нас яко. Та в случая им е много удобно да споменават България нон стоп въпреки че се доказа че камиона е просто регистриран у нас. Да се махат. Нагла сган са.
  • 2 Зее гюбре булгар камион

    4 24 Отговор
    Българска работа.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Генерал Диас

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Умберто":

    Прав си кривчо

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 6 Умберто

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Генерал Диас":

    Умно от твоя страна.Нещо по-оригинално можеш ли?
  • 7 Умберто

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Генерал Диас":

    Време е за молитва.Сваляй чорапите и бий главата.
  • 8 Някой

    9 0 Отговор
    Аз пък питам : След като камиона не е бил ма територията на БГ от 2017г. Как така и а БГ стикери. Застраховка, преглед. Не трябва ли за преглед да е физически тук

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кой68

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    То не бе расизъм и психиатър,а сега и камион?Английските служби си разиграват коньевете на наш гръб и нашето правителство МЪЛЧИ...Това ако не е активно мероприятие?
  • 11 STEFCO

    3 1 Отговор
    DA Sİ Gİ NAVRAT NYAKADE ANGİCHANİTE SİBANİ NARKOMANİ
  • 12 Джони пешеходеца

    1 0 Отговор
    Абе ирландците са хубави хора и правят хубаво уиски. Жалко за китайците. Бог да ги прости.
  • 13 не знам

    0 4 Отговор
    аз ли не довиждам или снимката е примерна, ама аз контеинер не видях, виждам хладилно ремарке, а и доколкото си спомням от учебниците по география в прогимназията отпреди 40 години Белгия няма излаз на море, та за мене остава загадка откъде , как и защо, явно и на журналистите не им е ясно, а само списват грешни факти.
  • 14 Белгия има море

    1 0 Отговор
    Освен море има и Зеебрюге(Зее значи море,сий или сеа на английски мисля беше;Брюге е града столица на Бълдуин ,районът е Фландрия(Фламанд).Около 20 км от Брюгге(на френски Брюж,Зебрюж) е Зеебрюге,пристанище огромно,товарно.Дори единият от доковете(изкуствените заливи за разтоварване) се казва Британиядок...Виелингендок и т.н...
    Причината да се развие е търговска и географска.Ами мястото не е между Албания,Молдова и Анадола,а между Германия,Франция и Англия
    Весели географски открития на всички „не знам”!)
  • 15 Леон

    0 0 Отговор
    По данни на фирмата собственик на контейнера [Global Trailer Rentals Ltd (GTR) ]
    GPS-а на контейнера показва,че същият е бил преди това е Дюнкерк и Кале @Франция, преди да се отправи към Зебрюге@Белгия😉
    P.S.Арестуваните вече са четирима(ирландски граждани).
Новини по държави: