Отидете към основна версия

15 991 116

Ердоган: ЕС скоро ще се разпадне

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес

Турският президент отхвърли позицията на ЕП

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС проявява двойни стандарти и за това краят му наближава. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от агенция Анадола.

Той коментира последното решение на ЕП. В него се отхвърлят турските действия на сирийска територия.

Предвиждат се и санкции срещу страната. Турското външно министерство вече обяви, че не приема решението и че е дало обяснения за своите действия.

„Ние работим със своите съюзници и ги информираме преди да предприемем своите стъпки. Ние обаче не се нуждаем от ничие разрешение, за да обезопасим своите граници.

Когато кажа, че ще отворя вратите към Европа, там се възмущават, а аз може да го направя и да ги оставя да се оправят. Предложили сме идеята за зона за безопасност много отдавна и няма защо западните лидери да се правят, че става въпрос за нещо ново.

Краят на ЕС ще настъпи скоро, а причината за това са двойните стандарти. Те показват двойни стандарти към нас“, заяви Ердоган.

Той заяви, че хуманитарната политика на неговата страна към бежанците трябва да получи признание. Европейски политици вече заявиха, че трябва да има икономически действия към страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.

Свързани новини

  • Заев: Европа не е разбила мечтата ни!

    Мечтата за членство в Европейския съюз не е разбита. Другата алтернатива е национализъм, радикализъм, несигурност и завръщане към мрачните времена, за ...
    26.10.2019
    1 504
    6
  • Турция скочи на ЕС

    Турция обяви, че отхвърля резолюцията на ЕП, в която се подкрепя предложението за санкции срещу страната, съобщи агенция „Анадола“. ЕП ...
    24.10.2019
    6 765
    22
  • Турция защитава границите на ЕС

    Турция защитава границите на ЕС. Това заяви говорителят на Партията на справедливостта и развитието Йомер Челик, цитиран от РИА Новости. Той заяви, ...
    24.10.2019
    3 133
    12
Новини по държави: