Отидете към основна версия

1 207 2

Индия и ЕС да преговарят отново

  • германия-
  • ес-
  • индия

Германският канцлер на двудневна визита в страната

Снимка: БГНЕС/EPA

Индия и ЕС трябва да възобновят преговорите за търговско споразумение. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след визитата си в инидийската страна, съобщи Дойче Веле.

Двете страни се разбраха да продължат и да развиват икономическите отношения по между си. Германия планира инвестиции в индийски транспортни проекти.

Германската страна може да преговаря за разширяване на високоскоростна жп мрежа. Меркел е обещала стрната ѝ да инвестира 1 млрд. евро в зелени проекти в индийската страна през следващите пет години.

Тя настоява за ограничаване на бюрокрацията в страната за улесняване на външни инвестиции. Според нея е важно да се възобновят преговорите за търговско споразумение, които бяха стопирани пред седем години.

Германия разглежда и възможностите за привличане на квалифицирани кадри от Индия в своите бизнес среди.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Германия призова за единство в ЕС

    Германия призова за единство в ЕС. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от ДПА. Външният министър излезе със специална статит ...
    02.11.2019
    1 492
    13
  • Индия: САЩ ни пречат!

    Индия иска да се съобрази с глобалните санкции, включително санкциите на САЩ срещу Венецуела и Русия, но трябва също така да поддържа собствената си с ...
    16.10.2019
    3 528
    9
Новини по държави: