Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 12:46 3 429 9

Индия: САЩ ни пречат!

  • нирмала ситхараман-
  • индия-
  • петрол-
  • нефт-
  • санкции

Делхи не може да пожертва икономическата си сила, за да се съобразява с Вашингтон

Индия: САЩ ни пречат! - 1
Снимка: Shutterstock

Индия иска да се съобрази с глобалните санкции, включително санкциите на САЩ срещу Венецуела и Русия, но трябва също така да поддържа собствената си сила и стратегически интереси. Това заяви финансовият министър г-жа Нирмала Ситхараман, цитирана от Ройтерс.

САЩ наложиха през януари най-строгите санкции, обявявани досега на венецуелската петролна промишленост. Това отблъсна някои световни клиенти, но предвид малкото алтернативни доставчици индийският конгломерат "Рилайънс индъстриз" купува за преработка венецуелски петрол от руския "Роснефт". Компанията планира да възобнови преките петролни доставки от южноамериканската страна след четиримесечно прекъсване.

Индийското правителство е изразило позицията си пред САЩ, допълни Ситхараман.

По конкретни въпроси, които са жизнено важни за индийските стратегическите интереси, обяснихме на САЩ, че Индия е техен стратегически партньор и всеки иска стратегическият му партньор да бъде силен, а не слаб. Ценим силното партньорство със САЩ, но също така трябва да бъдем силна икономика, подчерта министърката.

През тримесечието от април до юни индийският брутен вътрешен продукт е нараснал с най-слабия темп от 2013 година, което засили очакванията за нови стимули.

Делхи се опитва да ускори икономиката чрез инфраструктурен пакети и нова кредитна програма, организирана заедно с банковия сектор, допълни Ситхараман.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1234

    36 3 Отговор
    Как да не може? Вижте нас! Намаляхме с 40 процента, на вас далинсте 1.3 млрд или 1 млрд никой няма да забележи разликата.... А аз питам кога нашия банкянски картоф ще каже същото? не останаха българи вече бе еййй предател.....
  • 3 крива руска ракета

    3 9 Отговор
    На мене пък ми пречи космоса!
  • 4 Факт

    27 1 Отговор
    САЩ пречат на целият свят-това е факт...
  • 5 Bubbles

    17 1 Отговор
    Не само на Индия тоя цирей пречи на целия свят.
  • 6 ПЕНКО

    13 3 Отговор
    НА ВНИМАНИЕТО НА "РУМЕНИЯТ КЛЮН" РАДЕВ : КАКВО ПРЕДЛАГАТ НА НАРОДИТЕ БРИТАНЦИТЕ И САЩ -ТА И САНКЦИИ НАЛАГАТ ??? В МОМЕНТА ГРАБЯТ НАЦИОНАЛНИ РЕСУРСИ ОТ 1/3 ОТ ДЪРЖАВИТЕ !!! ПРИМЕР : ГРАБЯТ ПЕТРОЛА НА НИГЕРИЯ И ИРАК ;ГРАБЯТ РЕСУРСИ В АВГЕНИСТАН ; МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ ;ЧИЛИ И ЕКВАДОР ; САУД; КАНАДА И АВСТРАЛИЯ -ПРОТЕКТОРАДЧЕТАТА И Т.Н. !!!!!!!! ЕВРЕИТЕ БАНКЕРИ В САЩ СИ РАЗДАДОХА ПРЕМИИ ОТ ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ - ПРИ КРИЗАТА !!!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 бай Мангал

    8 1 Отговор
    много искам да спазвам санкциите ма нямам желание, бееее
  • 8 Не мога да схвана

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕНКО":

    връзката на президента с това което си написал. Той бе за възобновяване на сътрудничеството с Русия,и ако се сетиш миналата година се срещна с Путин в Сочи за да подготви почвата за Борисов,който се изложи яко и е.а мамата на пейзажа. Объркал си към кого да отправиш критиките,които са наистина така. Накрая ние не сме президентска република в която решенията се вземат от президента,та критикте не към него.
  • 9 Россiанскаiа крiвда

    0 0 Отговор
    Внимание: Платена статия от робовладелския кремль.