Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 17:30 1 161 2

Индия и ЕС да преговарят отново

  • германия-
  • ес-
  • индия

Германският канцлер на двудневна визита в страната

Индия и ЕС да преговарят отново - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Индия и ЕС трябва да възобновят преговорите за търговско споразумение. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след визитата си в инидийската страна, съобщи Дойче Веле.

Двете страни се разбраха да продължат и да развиват икономическите отношения по между си. Германия планира инвестиции в индийски транспортни проекти.

Германската страна може да преговаря за разширяване на високоскоростна жп мрежа. Меркел е обещала стрната ѝ да инвестира 1 млрд. евро в зелени проекти в индийската страна през следващите пет години.

Тя настоява за ограничаване на бюрокрацията в страната за улесняване на външни инвестиции. Според нея е важно да се възобновят преговорите за търговско споразумение, които бяха стопирани пред седем години.

Германия разглежда и възможностите за привличане на квалифицирани кадри от Индия в своите бизнес среди.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    2 0 Отговор
    Едно време европейците колонизираха Индия, сега Индия колонизира Европа.
  • 2 факти

    0 0 Отговор
    не е свободна дърговия само и с единствено богати държави.Канада,Япония и Ю.Корея имат спогодби за такава дърговия.Скоро и Австралия ще се присъедни.
Новини по държави: