Отидете към основна версия

11 352 55

Русия иска размяна: Венецуела за Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • русия

За това потвърди Фиона Хил

Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е предложила на САЩ размяна на Венецуела с Украйна. Това става ясно от свидетелствата на директор по въпросите на Европа и Евразия в американската администрацията Фиона Хил, цитирана от RT.

Нейните показания са част от разследването срещу американския президент Доналд Тръмп. Самата тя работеше към Съвета за национална сигурност.

Според нея задкулисните събития, свързани с украинската страна са започнали, в момента на споровете във Венецуела. Тя заяви, че от Кремъл са предложили да оттеглят своите представители от страната, ако САЩ оставят контрола над Украйна на руското правителство.

Тя е получила съобщение да отхвърли предложението. Руски представители са обявили, че считат въпроса за Украйна като присъствие в тяхната зона на влияние, каквото може да се счита присъствието на руски представители във Венецуела.

Намек за подобно предложение по-рано направи и бившия съветник по сигурността в американската администрация Джон Болтън. Той заяви, че са се разглеждали варианти за оттегляне от Европа и приемане на Централна и Южна Америка за основни приоритети на американската политика.

Американският президент е разследван за опит за влияние на украинското правителство за политическа подкрепа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.

Свързани новини