Отидете към основна версия

1 711 1

Затварят университетите в Гърция

  • гърция-
  • протести-
  • университети

Полицията взе мерки срещу безредици

Снимка: БГНЕС/ EPA

Университетите в Гърция затварят до неделя, когато се очакват студентските демонстрации във връзка с годишнината от студентския бунт в Политехническия университет в Атина.

Полицията взе мерки, за да не допусне анархисти да поставят на риск живота на студентите по време на демонстрациите. Парламентът скоро прие закон, който позволява на полицията да влиза в университетите при съмнения за незаконни прояви на анархисти.

Вчера имаше протести на студенти пред икономическия университет в Атина, които се опитаха да не допуснат властите да влязат. Срещу тях беше използван сълзотворен газ. При обиска бяха намерени материали за изготвяне на запалителни ръчни бомби, както и предпазни каски.

В Патра също протестират студентите срещу новия закон. Според проучвания голяма част от гръцките студенти приветстват строгите мерки на полицията срещу проявите на хулиганство и разпространението на наркотици в университетите, предаде БНР.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Нощни сблъсъци в Атина

    Гръцката полиция арестува 28 души по време на безредиците в Атина, избухнали след мирната демонстрация по повод 46-ата годишнина от студентските бунто ...
    18.11.2019
    1 390
    1
Новини по държави: