13 Ноември, 2019 14:12 1 694 1

Затварят университетите в Гърция

  • гърция-
  • протести-
  • университети

Полицията взе мерки срещу безредици

Затварят университетите в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Университетите в Гърция затварят до неделя, когато се очакват студентските демонстрации във връзка с годишнината от студентския бунт в Политехническия университет в Атина.

Полицията взе мерки, за да не допусне анархисти да поставят на риск живота на студентите по време на демонстрациите. Парламентът скоро прие закон, който позволява на полицията да влиза в университетите при съмнения за незаконни прояви на анархисти.

Вчера имаше протести на студенти пред икономическия университет в Атина, които се опитаха да не допуснат властите да влязат. Срещу тях беше използван сълзотворен газ. При обиска бяха намерени материали за изготвяне на запалителни ръчни бомби, както и предпазни каски.

В Патра също протестират студентите срещу новия закон. Според проучвания голяма част от гръцките студенти приветстват строгите мерки на полицията срещу проявите на хулиганство и разпространението на наркотици в университетите, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до автора

    1 1 Отговор
    Да беше обяснил защо е този бунт... Самите бунтари са млади хора повечето студенти . Ама кой ти да се заинтересува нали ?! Има защо всяка година да се стига до ескалация точно на този ден . Научи поне защо журналиств
Новини по държави: