Отидете към основна версия

22 Ноември, 2019 18:00, обновена 22 Ноември, 2019 18:00 9 929 94

Разкриха руски военни, обезглавили и запалили сириец ВИДЕО (18+)

  • сирия-
  • русия-
  • вагнер-
  • труп-
  • наемници-
  • военни

Идентифицираният наемник е служител в разузнаването

В Сирия военни от частната армия "Вагнер" на приближения до Владимир Путин бизнесмен Евгений Пригожин са измъчвали и убили сириец по особено жесток начин - обезглавен и нарязан на части, той е запален, след като дълго са се гаврили с тялото му. Самоличността на единия от мъчителите е установена от руския вестник "Новая газета". Съобщава се, че става дума за Станислав Д. (Фамилията не e назована, за да не бъде изложено на риск семейството му).

Уточнява се, че идентифицираният наемник е служител в разузнаването. "Новая газета" разполага с копие от паспорта му, със саморъчно попълнена от него анкетна карта на службата за сигурност на армията "Вагнер", както и с неговата декларация за поверителност и автобиографията му. Зловещото видео може да видите тук (18+).

Видеото с гаврата над убития сириец, което през последните дни се разпространява в социалните мрежи, е публикувано за първи път през 2017 г. - по-точно част от него. На записа не се виждат лицата на наемниците, но се чува, че разговарят на руски език. През последните дни в социалните мрежи се появиха и други фрагменти от видеото, на които в кадър се вижда Станислав Д.

Лицата на другите главорези се виждат на снимка, публикувана в социалните мрежи, на която те позират заедно с тялото на убития. По данни на арабски медии, жертвата е Мохамед Таха Исмаил ал Абдула. Той е бил мобилизиран в резерва на сирийската правителствена армия, но е дезертирал, след което е бил заловен. Предполага се, че е убит в района на находището Шаир в провинция Хомс.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания