Отидете към основна версия

5 625 17

Китай: САЩ са най-големият източник на нестабилност

  • китай-
  • сащ
Снимка: EPA

САЩ са най-големият източник на нестабилност в света, съобщава "Ройтерс", цитиран от News.bg.

Китайският дипломат е изтъкнал също, че американските политици очерняли Китай в световен мащаб, без да предоставят доказателства и използвали държавните лостове, за да задушат легитимните китайски бизнес интереси.

Изявлението идва, след като китайското външно министерство предупреди САЩ, че техните "погрешни действия" ще навредят на интересите му в Хонконг и призова Вашингтон да спре да се меси във вътрешните работи на Китай и Хонконг.

Американският президент Доналд Тръмп се очаква да подпише законодателството, прието в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), с което се налагат санкции за предполагаеми нарушения на човешките права по време на протестите в Хонконг.

Камарата на представителите прие два закона относно Хонконг на 20 ноември, ден след като Сенатът ги подкрепи. Законите имат за цел налагането на санкции на китайски и хонконгски служители, участващи в предполагаеми злоупотреби с правата на човека и забраняват износа на доставки за полицията в Хонконг, които могат да бъдат използвани за репресии срещу протестиращите.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Китай към САЩ: Ще отговорим на удара

    Китай ще предприеме решителни мерки за защита на националната си сигурност, ако в Азиатско-Тихоокеанския регион бъдат разположени американски ракети с ...
    27.11.2019
    10 910
    31