Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 20:18 5 563 17

Китай: САЩ са най-големият източник на нестабилност

  • китай-
  • сащ
Китай: САЩ са най-големият източник на нестабилност - 1
Снимка: EPA

САЩ са най-големият източник на нестабилност в света, съобщава "Ройтерс", цитиран от News.bg.

Китайският дипломат е изтъкнал също, че американските политици очерняли Китай в световен мащаб, без да предоставят доказателства и използвали държавните лостове, за да задушат легитимните китайски бизнес интереси.

Изявлението идва, след като китайското външно министерство предупреди САЩ, че техните "погрешни действия" ще навредят на интересите му в Хонконг и призова Вашингтон да спре да се меси във вътрешните работи на Китай и Хонконг.

Американският президент Доналд Тръмп се очаква да подпише законодателството, прието в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), с което се налагат санкции за предполагаеми нарушения на човешките права по време на протестите в Хонконг.

Камарата на представителите прие два закона относно Хонконг на 20 ноември, ден след като Сенатът ги подкрепи. Законите имат за цел налагането на санкции на китайски и хонконгски служители, участващи в предполагаеми злоупотреби с правата на човека и забраняват износа на доставки за полицията в Хонконг, които могат да бъдат използвани за репресии срещу протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 розово

    71 2 Отговор
    Хонконг не е Сирия.
  • 2 Анти милиционер

    111 10 Отговор
    САЩ са са най-значимата еврейска терористична организация, превъзхожща стократно ИДИЛ и Алкайда взети заедно.

    Коментиран от #5

  • 3 Станчо

    56 4 Отговор
    След тях Саудитска Арабия...
  • 4 ХаХа

    13 54 Отговор
    А китайските маоисти убили 80 млн. китайци са най-големият източник на стабилност в света.
  • 5 анти русороб

    11 43 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Ако хапчетата не ти действат, мини на инжекции.

    Коментиран от #7

  • 6 Румяна Костова

    75 4 Отговор
    Ха, че кога Китай минаха Русия и се превърнаха в по-голям трън в очите на американската върхушка? За да стабилизират Китай, от САЩ им пратиха инструктори по оранжеви революции в Хонконг. Там протестите протичат по традиционната американска методология.
  • 7 Bubbles

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "анти русороб":

    В такъв случай за теб ще трябва усмирителна риза.
  • 8 разума

    31 1 Отговор
    Питайте защо в Америка не се поучат от опита на България за раздаването на оръжие, за да няма такива стрелби в училища и държавни учреждения.Военно промишления комплекс ще го разреши ли или ще извика Тръмп и ще му издърпа ушите.Така стоят нещата при капитализма в демократична Америка.
  • 9 Novus ordo seclorum

    58 2 Отговор
    Кратко и ясно . Тия ако си изискат това, което сащ им дължи , всичко трябва да закриват. Те реално си гласуват нов таван на дълга и само така не фалират. Т.е. отлагат фалита чрез нов дълг. Уникално пробита държава. И като всеки задлъжнял келеш в махалата, ходят и правят проблеми.

    Коментиран от #14

  • 10 Rado

    3 45 Отговор
    А Русия стабилизира приятели и врагове като вербува високопоставени хора с подкупи или друг начин. Последен пример Сърбия.

    Коментиран от #12

  • 11 no name no face no number

    19 1 Отговор
    Китайци въобще не си губете времето да прегпваряте с идипти, ако можете ги смачкайте, ако не загубете с чест.
  • 12 Стършел

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Rado":

    Така и не си разбрал че става дума за САЩ и Китай. Като не знаеш какво да напишеш по темата по-добре си мълчи. Мълчейки можеше да минеш за умен, но сега всички разбраха колко си про. т.
  • 13 Б Борисов

    5 1 Отговор
    ТИЯ ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА хахаха
  • 14 Сирил

    4 13 Отговор

    До коментар #9 от "Novus ordo seclorum":

    Световното богатство се изчислява на 153 трлн $ .80 трлн$ са в САЩ.Това с дълга е за полуграмотната публика ,която обикновено харесва диктатури.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Политолог

    0 3 Отговор
    Китай, какво си мисли? Че Хонконг е Тян ан мън или Тибет? Народът на Хонконг живял свободно и в демократична държава, ще трябва да се примири с диктатура...
  • 17 Грух

    0 0 Отговор
    Жива истина !