27 Ноември, 2019 18:10 10 837 31

Китай към САЩ: Ще отговорим на удара

  • китай-
  • сащ-
  • ракети

Пекин предупреди Вашингтон, че ще защити интересите си, ако САЩ разположат ракети в Азиатско-Тихоокеанския регион

Китай към САЩ: Ще отговорим на удара - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Китай ще предприеме решителни мерки за защита на националната си сигурност, ако в Азиатско-Тихоокеанския регион бъдат разположени американски ракети със среден и малък обсег, каза заместник-външният министър на страната Ма Чжаосюй, цитиран от ТАСС.

Той каза това на съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Рябков, който е в Пекин за руско-китайски консултации по стратегическата стабилност.

"Искам да подчертая, че Китай е против излизането на САЩ от Договора за ракетите със среден и малък обсег и разполагането на американски ракети в нашия регион. Но ако САЩ продължат такива действия, то ние ще предприемем решителни мерки за защита на нашите интереси в сферата на националната сигурност", посочи Ма.

"САЩ публично заявиха намерението си да разположат ракети със среден и малък обсег с наземно базиране в региона. Ако те прибягнат до такива крачки, то това ще стане сериозна заплаха за сигурността на Китай и Русия. Внимателно следим развитието на събитията и категорично се обявяваме против подобни действия", подчерта китайският заместник-министър.

Рябков от своя страна също посочи, че САЩ усилено създават и се готвят да разположат ракетни системи, които досега бяха забранени от договора.

"Ние внимателно анализирахме ситуацията, създадена след едностранното напускане на договора от САЩ и във връзка с последните американски действия. САЩ с ускорени темпове създават системи, които по-рано бяха забранени от договора, и фактически поеха курс към разполагането им в региони, имащи съществено значение за гарантирането на сигурността на нашите страни", подчерта руският дипломат.

Китай към САЩ: Ще отговорим на удара

Той предупреди, че заради действията на Вашингтон световната общност се приближава към момент, в който унищожаването на ядреното споразумение между световните сили и Техеран може да стане неизбежно и да придобие необратим характер.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    61 19 Отговор
    Да внимават краварите и там да не станат мяуууу..

    Коментиран от #5, #16, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    28 8 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Сус бе, соросоидно подлого.
  • 8 Три 000

    8 1 Отговор
    Замътвай замътвай още нещасник
  • 9 Blackthorn

    15 35 Отговор
    Истината е, че Китай в определен момент ще забият нож в гърба на Русия - типично в техния манталитет!

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Сесесере

    5 63 Отговор
    Слава на САЩ ! Насрани русофили!
  • 11 White Трън

    49 3 Отговор

    До коментар #9 от "Blackthorn":

    Да, може китайците да забият нож в гърба на Русия, но от мен запомни едно нещо, дето не ти го преподават в тролефермата, а именно:
    Това няма да стане, преди САЩ да бъдат доведени до просешка тояга!
    Китай може да нападне Русия, но преди това Китай и Русия ще унищожат сащ. То не че е трудно да бъде доубито блъснато от камион куче, де.

    Коментиран от #31

  • 12 Ами да

    41 5 Отговор
    Те тия кравари особено в последните години на бая държави дращят по нервите.
    Скоро мй че им резнат не само ноктите но и главите.
  • 13 Кунг Фу Боеца

    44 3 Отговор
    Джендърите от САЩ трябва да внимават с китайския ДРАКОН!

    Коментиран от #21

  • 14 ЧИН ЧАНГ

    14 0 Отговор
    Кастро Идвам на гости със Самолетоносач и ракети.Ще изпушим по една пура
  • 15 Бесен Язовец

    1 9 Отговор
    Ибрикчиите от Азия 4ти разряд се доказаха пред господарите си!!!
  • 16 Диамантения хой

    13 30 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Кравари... кравари... колко да са кравари?? Разполагат в момента около 5000 нови хипербързи стелт томахоук крилати ракети с неутронни и водородни глави в задния двор на русия по границите и с Украйна и прибалтийските натовски държави... Ще ти се привидят ''кравички на звездички'' в продължение на 3 минути и отивате руснаците на кино на второ ниво на 3 тата минута. Даже няма и да стигнете навреме до установките ц 400-500... няма да можете и да си обуете панталоните с инсталирани памперси навреме даже.....Разбра ли овчи или искаш и подробности, сельо-селски мечтаещ да стане гражданин, нo и крaвaтa дa cи дoкaрa в гoлямия грaд aкo мoжe???

    Коментиран от #23, #26

  • 17 боцмана

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Blackthorn":

    Китайчетата още помнят как земята гореше!!! Скоро няма да повторят грешката си.
  • 18 Диамантения хой

    6 29 Отговор
    Тoвa чe гeрмaнцитe ви избихa мъжeтe цял cвят гo знae, нo дa нe мoжeтe дa нaмeритe иcтинcки нoрмaлeн мъж зa прeзидeнт в цялa Руcия, a cтe cлoжили нaй-тъпия хeрмaфрoдит нa плaнeтaтa дa ви излaгa, вeчe cтнaхтe зa cмях. Никъдe нe гo иcкaт и нe гo дoпуcкaт…

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 До White Трън и др

    2 12 Отговор

    До коментар #13 от "Кунг Фу Боеца":

    Този щяли да унищожат, после онзи... Какво ще прави Русия ако няма на да продава газ и нефт на ЕС ? Ще ги подарява на прошляците в Африка или Южна Америка ? какво ще прави Китай ако САЩ не им купуват стоките ?
  • 22 Наблюдател

    3 22 Отговор
    Много русофил много предател се е пак насъбрал.Да ги натоварим на кораба и в Сибир.Товариш Путин им е осигурил работа

    Коментиран от #24

  • 23 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диамантения хой":

    Ти бе Овчи пастет,знаеш ли цифрата 5 000,колко е,колко време им трябва да ги транспортират,да се спазват международни закони и територии,било то и морски,поинтересувай се и тогава ръси джендърски тъпизми,а пък като цифра колко бюджет им е нужен,понятна ли ти е тази материя изобщо,или още сучеш от на майка си цицата...!!! МЕКЕРЕ...
  • 24 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Наблюдател":

    Ми заповядай да ме натовариш бре Мишок...!!! А ти пък ако щеш,замини за Мисисипи,Алабама да папкаш негърските шпекове....!!!
  • 25 Баба Вуна

    1 0 Отговор
    Йовано, юванке, жълт шнур са мери с дялана бургия, хииии!
  • 26 Няма как да им обясниш на русофилистицит

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Диамантения хой":

    Те калвът на евтина пропаганда и ежедневни измислени новини за "чудати руски оръжия" и "гибелта" на САЩ. Всякаш не помнят, че само преди 30 години със същите "оръжия от бъдещето" ССС Р рухна, държавата бе разграбена от "другарите", а народа потъна в мизерия. Те не знаят, че дори и в момента Русия плаща чудовищни лихви по заема към" федералният резерв" и световната банка. И не е трудно да го научиш, само трябва да знаеш руски език и да гледаш повече новини и разследвания от Русия. Дори и Песков и Путин говорят за този заем, като отчитат напредъка си въпреки плащането по заема.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 клуб на бобохвъргачите

    0 0 Отговор
    КОЙТО СЕ ОБАДИ, ОТ КЛУБА НА ФЕНЕРЛИИТЕ ГО ЧАКА --- БАЙ ВЛАДИ! КЪСМЕТ НА ОБАДИЛИТЕ СЕ! ТОЯ ЧУК БАЙ ВЛАДИ, ГОЛЕМ ГО ВАДИ!
  • 30 ПРОРОК ЙОНА

    2 0 Отговор
    Има една американска пророчица Елън Вайт, живяла през XIX и началото на ХХ век. Вижте какво е писала за Ню Йорк, публикувано в "Ревю енд Херълд" на 05.07.1906 г.:"Нямам специална светлина относно това, което ще сполети Ню Йорк. Единственото, което знам, е това, че един ден огромнште здания ще бъдат срутени от разрушителната Божия сила...Смъртта ще бъде гостенка навсякъде. И затова съм толкова загрижена нашите градове да бъдат предупредени".
    Е. Вайт е имала видения за Чикаго Лос Анжелос, Сан Франциско, Оуклънд и други гродове: "Задължена съм да проглася вестта, че градовете, пълни до краен предел с престъпления и поквара, ще бъдат разрушени чрез огън, земетресения и наводнения". "Сан Франциско е пример в какво се превръща целият свят. Нечестните подкупи, финансовите злоупотреби, мошеническите сделки сред хората, които имат властта да освободят виновните и да осъдят невинните; цялата тази порочност изпълва и другите големи градове на земята и прави света такъв, какъвто беше преди потопа"./писмо 230, 1907 г./.
    Като четете тези редове, не разпознавате ли ситуацията в която живеем и българската правосъдна система?
  • 31 1944

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "White Трън":

    Вие комунистите винаги сте мечтали САЩда бъде разгромен и да властвате като феодали над замята хайде направетенова пролетарска революция от която да излезнете новите капиталисти вие винаги тайно сега явно искате да сте богаташите на земята.Да убивате и гражуте свободно
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания