Отидете към основна версия

26 750 129

Франция се отцепва от НАТО

  • франция-
  • доналд тръмп-
  • нато

Доналд Тръмп критикува Еманюел Макрон

Снимка: БГНЕС/EPA

Изказването на френския президент за НАТО беше много обидно. Това заяви американският президент Доналд Тръмп преди срещата на Алианса в Лондон, съобщи Fox News.

Тръмп разговаря с генералния секретар на групата Йенс Столтенберг. Според него отношенията на САЩ с европейските страни не водят до разделение в НАТО, но отношенията с Франция става по-сложни от преди.

„НАТО изпълнява голяма цел. Не може просто така да се говори за групата. Думите на френския президент бяха много оскърбителни. Франция се нуждае най-много от НАТО. Не виждам смисъл от подобни коментари. Изглежда френската страна се отцепва. Мисля, че Макрон се нуждае от защита повече от всеки друг и това поведение ми се вижда странно“, заяви Тръмп.

Френският президент Еманюел Макрон призова за реформи в организацията и се осъмни в нейните възможности за отбрана. Преди самият Тръмп също искаше реформи.

Сега той отправи критики и към френската икономика, след като стана ясно, че страната планира нови данъци върху американски дигитални компании. Президентът на САЩ поиска по-справедливо икономическо отношение от страна на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 47 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Турция може да се обърне към Китай и Русия

    На Турция може да се наложи да закупи изтребители от Русия и Китай. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Fox News. Тръмп гов ...
    03.12.2019
    18 249
    86
  • Тръмп отново се скара на НАТО

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп повтори старите си критики срещу нечестното според него разпределение на бремето на военните разходи сред страните чле ...
    03.12.2019
    4 024
    31
  • Тръмп: Току-що кацнах!

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна във Великобритания за срещата на върха на НАТО, предадоха агенциите. "Току-що кацнах във Великобрита ...
    03.12.2019
    5 000
    15
Новини по държави: