Отидете към основна версия

4 440 29

Беларус не е съгласна с Русия

  • русия-
  • беларус-
  • обединение-
  • позиция
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съюзът между Русия и Беларус не може да се случи по начина, по който Руската федерация си го представя. „Днес въпросът не може да се решава така, както вие (Русия) предлагате – президент ще е този, парламент ще е онзи, всичко ще изградим ей така, отгоре", каза президентът на Беларус Александър Лукашенко в интервю за радио "Eхото на Москва“.

Също така, не всички руснаци са за интегрирането на двете държави. „Не защото те не обичат Лукашенко и Беларус, а защото се страхуват, че Беларус ще се превърне в олигархическа страна. Утре подобен изблик ще се получи не само в Беларус, но и в Русия“, допълни Лукашенко.

„Ако Русия се опита да наруши нашия суверенитет, знаете как ще реагира световната общност. Те ще се окажат въвлечени във война. Западът и НАТО не могат да допуснат това (посегателство върху суверенитета на Беларус),защото ще го възприемат като заплаха срещу тях. И донякъде те (Западът) са прави", каза президентът на Беларус.

По същия начин, ако от страна на Запада последва заплаха срещу Беларус, "това вече ще бъде непосредствена заплаха срещу суверенитета на Русия. Какво означава ракети със среден и малък обсег край Смоленск, и какво - там далече в Полша...", пиша Лукашенко.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: