Отидете към основна версия

27 Декември, 2019 07:37, обновена 27 Декември, 2019 07:37 14 043 26

Самолетна катастрофа с десетки загинали (ВИДЕО)

  • bek air-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • казахстан

Самолет на Bek Air се разби в Казахстан

Пътнически самолет на авиокомпания Bek Air се разби в Казахстан. На борда му са се намирали 95 пътници и 5-членен екипаж. Данните за броя на жертвите са разнопосочни. По информация на Службата за централни комуникации към президента на Казахстан Алибек Абдилов са загинали 12 души, а по данни на администрацията на Алмати техният брой е 14. Ранени са 30 души. От тях 6 са деца.

Причината за катастрофата е, че по време на излитане самолетът е изгубил височина. Пробил е бетонно ограждение и се е блъснал в двуетажна сграда. За щастие, в резултат на сблъсъка не е възникнал пожар.

На мястото на инцидента работят спасителни екипи, медици и полиция. Извършва се евакуация. Създадена е специална комисия, която се очаква по-късно днес да пристигне на мястото на трагедията.

Съболезнование на роднините на загиналите изказа президентът на Казахстан Касъм Жомарт Токаев.

Информация на сайта на Bek Air показва, че флотилията от самолети на авиокомпанията се състои основно от самолети за средни разстояния Fokker 100. До изясняване на обстоятелствата самолетите от въпросния модел са спрени от експлоатация. Преустановена е и дейността на самата авиокомпания, съобщиха от пресцентъра на министерството на индустрията и инфраструктурата на Казахстан.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.

Свързани новини