Last news in Fakti

27 Декември, 2019 07:31, обновена 27 Декември, 2019 09:48 14 040 26

Самолетна катастрофа с десетки загинали (ВИДЕО)

  • bek air-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • казахстан

Самолет на Bek Air се разби в Казахстан

Пътнически самолет на авиокомпания Bek Air се разби в Казахстан. На борда му са се намирали 95 пътници и 5-членен екипаж. Данните за броя на жертвите са разнопосочни. По информация на Службата за централни комуникации към президента на Казахстан Алибек Абдилов са загинали 12 души, а по данни на администрацията на Алмати техният брой е 14. Ранени са 30 души. От тях 6 са деца.

Причината за катастрофата е, че по време на излитане самолетът е изгубил височина. Пробил е бетонно ограждение и се е блъснал в двуетажна сграда. За щастие, в резултат на сблъсъка не е възникнал пожар.

На мястото на инцидента работят спасителни екипи, медици и полиция. Извършва се евакуация. Създадена е специална комисия, която се очаква по-късно днес да пристигне на мястото на трагедията.

Съболезнование на роднините на загиналите изказа президентът на Казахстан Касъм Жомарт Токаев.

Информация на сайта на Bek Air показва, че флотилията от самолети на авиокомпанията се състои основно от самолети за средни разстояния Fokker 100. До изясняване на обстоятелствата самолетите от въпросния модел са спрени от експлоатация. Преустановена е и дейността на самата авиокомпания, съобщиха от пресцентъра на министерството на индустрията и инфраструктурата на Казахстан.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    33 17 Отговор
    Фокер са холандски боклуци.И те като Боинг са икономисали на качествени части.

    Коментиран от #3, #4, #6, #18

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    УЖАС УЖАС УЖАСНО МНОГО МИ Е МЪЧНО

    Коментиран от #23

  • 3 Путиняшка мъка

    14 33 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Фокер са виновни

    Виж ако беше Суперджет100 друго щеще да е .
    Да ,при Суперджета живи марко остават.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Krom

    35 7 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Светла им памет на загиналите. В навечерието на Новата година. Това е голяма трагедия. А относно Фокер-а, не говори глупости. Тези самолети имат репутацията на едни от сигурните самолети. Нека не сме по големи експерти от професионалистите, и оставим те да си свършат работата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Я па тоя

    21 8 Отговор

    До коментар #4 от "СССРкаскет":

    Охи-нали ако беше руски самолета,досега да бяхте омазали форума бе.Какво ми се правиш на девица-колко соросоидни коментара има под статии когато в Русия се случи трагедия-то е овча радост-то е плюване...

    Коментиран от #13, #16

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    БОГ ДА прости загиналите кураж на техните близки
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 5 Отговор
    БОГ да пази БЬЛГАРИЯ и народа ни
  • 11 СССРБарета

    11 13 Отговор
    Които не лети той не пада! Рукото е най-доброто!
  • 12 Johansson

    6 6 Отговор
    Може и да е пилотска грешка, я не в самолета.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Инструктор

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "Я па тоя":

    Какво общо има самолатът тук. Фокери летят по цял свят. Аз лично съм летял многократно до Виена с тях. Въпросът е, че когато се гледа само печалбата и не се инвестира в поддръжка, обучение на технически и летателен персонал, особено в район където всяка забележка от запада се брои за атака, така става. Това е и причината да има списък на авиокомпании, които са несигурни. Не на самолети, а на авиокомпании е списъкът. Това, че пътническите самолети родно производство на червените боклуци за нищо не стават, е ясно ако погледнеш с какви летят самите руски компании . Това е ясно и без да омазвам форума. Ако прочетете руски сайтове ще разберете, че Bek Air е била създадена през 1999 година за VIP рейсове «business jet» превози. В началото използват Як-40, Ту-154, ВАС-1-11, Falcon-20 със специално оборудвани салони. Днес компанията има / имаше / 7 броя 108 местни Fokker-100. Летят по вътрешните линии в ОНД, до Китай и района. Получавали са много предупреждения и санкции от ИКАО, но си правят каквото искат вътре в голямата кочина. Самолетът е катастрофирал при излитане - за сега - опитал се е да отлепи много рано.

    Коментиран от #17, #21

  • 17 мнение

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "Инструктор":

    Ако, си "инструктор" изобщо няма да пишеш точно тук по този повод! От стилът ти се вижда ,че си най-много да си "инструктор" по латино танци! Това,че си научил за ИКАО не кореспондира с думичките "голяма кочина" " пътническите самолети родно производство на червените боклуци за нищо не стават" и пр. Тези думички не можеш да ги чуеш от колеги от Германия, Франция,Испания. Те подхождат на български трол попрочел нещо от тук таме за авиация! Приятен ден!
  • 18 Borislav Popov

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    За 30 години, 16 Фокера са катастрофирали и са загинали 183 човека, но повечето от катастрофите са станали по вина на пилотите или заради лошо време. За сравнение, вземаме един руски самолет, който е от един клас с Фокнера - Ил -18, за същия период от време, са катастрофирали 100 самолета и са зегинали 2500 човека ! Така, че не дрънкай тук глупости за холандски боклуци.

    Коментиран от #20, #24

  • 19 ЕСсср

    3 2 Отговор
    Поредния капиталистически боклук, този път - холандски! И тези ръждиви консерви от фалиралата компания падат и убиват хора като кравешките бракми боинг
  • 20 О соле мио

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    За 30 години в света са продадени и са летели 20 Фокера и 16 от тях са катастрофирали. За този период са летели над 2000 Ил-18, от тях едва 100 са катастрофирали.

    Коментиран от #22

  • 21 Komapak

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Инструктор":

    Руските пилоти са доста самонадеяни и причината за ранно излитане ми се вижда доста вероятна. Само да допълня VIP полети се изпълняват с Гълфстрийм, Чесна или Лиърджет. Всичко различно от това е компромис. Мое лично мнение...
  • 22 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "О соле мио":

    Пак лъжи ! От къде ги изкара тези 2000, Ил-18, след като са произведени само 800 такива самолета и от тези 719 бр. само 564 са били използвани в гражданската авиация. А произведените пътнически Фокнери са 283 ! Хайде сега умньо, на теб оставам да сметнеш процентите на загиналите - 719 - 2500 загинали и 283 -183 загинали.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 прометей

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Мнооооого си глупав,как направи прилика между ил 18 и фокер 100 чобанино,все едно да говориш за твоята жигулка и моя пасат,кухар.
  • 25 тайното световно правителство

    0 0 Отговор
    Ватнишка кочина.
  • 26 Mirko

    0 0 Отговор
    Тъй като и тук “експертите“ говорят за руснаци и Русия малко ограмотяване за Казахстан:

    Казахстан е самостоятелна държава.
    (Не е част от РФ)
    Населението и е монголоидно, езикът - тюркски, вероизповеданиято - мохамеданско. Площта и е колкото на цяла западна Европа.