Отидете към основна версия

8 185 4

Почина една от най-богатите жени в Англия

  • ева раузинг-
  • почина
Полицията на пост пред дома на семейството в Лондон - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Почина една от най-богатите жени във Великобритания, Ева Раузинг, съобщи Би Би Си.

Американка по произход, 48-годишната Ева беше съпруга на Ханс Кристиан Раузинг с една година по-голям от нея и наследник на империята основана след патентоването от Рубен Раузинг през 1960 г. на прочутата опаковка Tetra Pak.
 
Полицията не коментира разпространените сведения, че е задържан съпругът на починалата, както и дали наркотици са замесени в случая- Според Скотланд ярд засега смъртта на Ева е "необяснима".
 
Родителите на Ева Раузинг са заявили, че са "дълбоко натъжени". В тяхно изявление, публикувано от медиите се казва: "Ева беше предана съпруга в продължение на 20 години и майка на четири много обичани и прекрасни деца."
 
"По време на краткия си живот тя поддържаше голям брой благотворителни каузи".
 
"Тя смело се бори за своето здраве в продължение на много години. Семейството е отчаяно от смъртта й и в този труден момент би искало да се уважи неприкосновеността на личния живот."
 
Семейство Раузинг също изразява дълбоката си скръб от смъртта на Ева.
 
Тялото на Ева Раузинг беше намерено в тяхната къща в един от най-скъпите квартали на Лондон - "Белгрейвия".

Ева и съпругът й се запознали през 80-те години на миналия век в клиника за лечение на наркомани.

През 2010 г. "Форбс" класира Ханс Раузинг старши на 64-та позиция сред най-богатите хора в света, със състояние около 10 млрд. долара

Тетра Пак (Tetra Pak) е шведска компания, основана през 1951 в Лунд от Рубен Раузинг и Ерик Валенберг. Първият продукт на Тетра Пак е революционна картонена кутия, използвана за съхранение и транспортиране на мляко. Раузинг работи върху нея от 1943 и към 1950 е усъвършенствал техниката за правене на кутиите напълно херметични, използвайки система от картон, покрит с пластмасов филм. Тези първоначални кутии имат тетраедрична форма, откъдето идва и името на фирмата. През 1963 Тетра Пак започва да произвежда Tetra Brick, правоъгълна кутия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: